Fatih Portakal'dan 'Barış Pehlivan' yorumuna gelen tepkilere ilk yanıt
Gözaltına alınan gazeteci Barış Pehlivan'a yönelik sözleri tepki çeken Sözcü TV Haber Spikeri Fatih Portakal, kendisine yöneltilen eleştirilere YouTube kanalından yanıt verdi.
![Fatih Portakal'dan 'Barış Pehlivan' yorumuna gelen tepkilere ilk yanıt](/Archive/2025/1/29/2294225/kapak_172940.jpg)
Sözcü TV'nin ana haber bülteni sunucusu Fatih Portakal'ın, gözaltına alınan gazeteci Barış Pehlivan'a yönelik sözleri tepki çekti.
Dün gazeteciler Barış Pehlivan, Seda Selek ve Serhan Asker gözaltına alındıktan yaklaşık yarım saat sonra bülten sunmaya başlayan Portakal, Pehlivan'ın gazetecilik faaliyetlerine yönelik eleştiri sunmuştu.
Portakal'ın sözlerine başta sosyal medya olmak üzere çok sayıda tepki geldi.
PORTAKAL'DAN TEPKİLERE YANIT
YouTube kanalında konuya dair açıklama yapan Portakal, "Gelen tepkileri anlıyorum. Öyle bir bölünme içerisindeyiz ki karpuz gibi... 'Karşı taraf yapıyorsa, yandaş taraf yapıyorsa sen muhalefet tarafındasın, muhalefet tarafındaki gazetecileri de korumak zorundasın. Yanlış yapsalar bile korumak zorundasın' inancındalar. Yanlışın peşinden gitmemek gerekiyor. Yanlışın peşinden gidersek doğruya ulaşamayız" dedi.
'BENDEN İYİ GAZETECİLER'
"Barış Terkoğlu ve Barış Pehlivan'la yargılandığımız bir ortak dava da var" diyen Portakal, şunları söyledi:
"Biz o davada hepimiz sanık pozisyonundayız. Ve yargılama devam ediyor. Zannedersem 29 Mayıs'ta duruşma var, ne karar çıkacak bilmiyorum. Barış Terkoğlu ve Barış Pehlivan benden iyi gazeteciler. Çünkü Türkiye'de kaç kişi araştırma gazeteciliği yapıyor, öyle kitaplar yazıyor? Ben kesinlikle gazetecilik üzerine ne Barış'ı, ne diğer Barış'ın, ne İsmail Saymaz'ın, Murat Ağırel'in gazeteciliklerini kesinlikle tartışmıyorum. Zaten bir lafım olamaz ki. Ben televizyon haberciliği sunumunda iyi olduğumu düşünüyorum. Televizyon haberciliği konusunda hem iyi hem de kurallara bağlı bir yayın yaptığımı düşünüyorum."
'GÖZALTI ŞEKLİNİ TASVİP ETMİYORUM'
Portakal, açıklamasına şöyle devam etti:
"Savcılık karşısına çıkmalarının sebebi şu; 'Birisiyle konuşmayı izinsiz şekilde kayda almak, yayınlamak ve hedef göstermek.' TCK'da suç unsuru ve bunu her gazeteci de bilir. Barış'ın bilmemesi mümkün değil. Serhan'ın, Seda'nın bilmemesi mümkün değil ki... Off the record diye bir kavram var. Basın meslek kurallarında bu var. Siz de yayınlamazsınız birkaç cümle söylersiniz.
Ben de izledim bunu. İzlediğimde şaşırdım. Halk TV bunu nasıl yayınladı dedim. Bunu eleştirdim. Gözaltına alınma şeklini kesinlikle tasvip etmiyorum. Çağırırsın ifadeye, illa polisle gelip kanala almak zorunda değilsin. Onlar da şov yapıyorlar zaten, savcılık şovu, emniyet şovu... İfadesini alırsın, kararını verirsin."
PORTAKAL NE DEMİŞTİ?
Portakal tepki çeken açıklamasında şunları demişti:
"Barış Pehlivan'ın yaptığı doğru değildi. Bilirkişiyle yaptığı konuşma, o kişinin ben 'Halk TV'ye çıkmak istemiyorum' dahi, bunu istemeyen bir kişinin söylemi üzerine bunu yayınlıyorsanız hata, yanlış, yapmamanız gerekir. Türkiye şartlarını bilen bir gazeteci olarak, gazetecilik etiği açısından yapmaması gerekirdi.
Barış'ı bu yönden eleştirebilirim. Meslekteki bilgi ve beceri açısından eleştirme hakkına da sahip olduğumu düşünüyorum ama bu şekilde gözaltına alınmaması gerekir. Çağırırsınız, ifadesini verir. Kaçacak hali yok ya. Burada kamuoyunu da harekete geçirmek ve gözdağı vermek istiyorlar."
İlgili Haberler
![Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon](/content/images/cumhuriyet-tatil-banner-300x250.jpg)
En Çok Okunan Haberler
-
Dekan yardımcısını vurup, intihara kalkıştı
-
Birleşik Metal-İş'te silahlı saldırı!
-
Ankara'da korkutan deprem!
-
İki belediyeye daha hazırlık yapılıyor!
-
Muhalefetin cumhurbaşkanı adayı kim olmalı?
-
Gece dönercisine kurşun yağdırdı
-
2 tahliye, 15 sanık hakkında iddianame!
-
İmamoğlu'na ikinci hapis ve siyasi yasak talebi!
-
Ünlü marka ifşa oldu! Bakanlık affetmedi
-
Şube başkanı hayatını kaybetti