‘2021’de farklı bir Menemen olacak’

Belediye Başkanı Serdar Aksoy: Projelerle kentin çehresi değişmeye başladı. 2020’de çalışmalar devam edecek ve 2021’de farklı bir Menemen göreceksiniz.

‘2021’de farklı bir Menemen olacak’
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 19.12.2019 - 18:09

31 Mart seçimleri sonrası göreve gelen Menemen’in CHP’li Belediye Başkanı Serdar Aksoy, ilçede 8 ay içerisinde neler yaptıklarını anlattı. Eğitime, kadına, çocuğa ve kent kimliğine önem verdiklerini belirten Başkan Aksoy, “Çalışmalar ve projeler bittiğinde 2021’de çok farklı bir Menemen göreceksiniz” dedi.

İlk 8 ayda neler yaptınız?

Kadın dayanışma merkezi, çocuk oyun evi, kreş açarak kadına ve çocuklara hizmet götürdük. 4 adet farklı konseptle halk kütüphanesi açtık. 2 adet taziye evini kullanıma sunduk. Özgür Hayvan Barınağı açarak, hayvanları ve haklarını koruduk, onlar için Türkiye’de ilk olarak bir ambulans bekletiyoruz. Sokaklara mamalıklar ve suluklar yaptık. Toplumda kutuplaşmayı kaldırmak için, Deniz Gezmiş Parkı’nı açtık, kısa sürede Fırat Çakıroğlu Parkı’nı açacağız. En kalabalık caddelerinden Sevgi Yolu yenilenerek, yeni bir kimlikle Menemenlilerin hizmetine sunuluyor. Onlarca engelli ve ailesinin yararlanacağı Emiralem Engelsiz Yaşam Merkezi’ni açtık. Katledilen gazeteci Uğur Mumcu’nun heykelini, yeni Sevgi Yolu’yla birlikte açtık. 75 yıl önce ana vatanlarından sürgün edilen Ahıskalılar için kentte, Ahıska Türkleri Sürgün Abidesi’nin açılışını gerçekleştirdik. 2. Dünya Savaşı’nın ardından yaşanmış en büyük insanlık trajedisi olarak kabul edilen Srebrenitsa katliamı anısına “Srebrenitsa Anıtı” açtık.

Yeni garaj yapılıyor, neler olacak?

Menemen’in garajını taşıyor ve daha modern hale getiriyoruz. Şu an 11 dönüm alanda bulunan eski garajın olduğu yere bir proje çizdik. Otel, ofisler ve alışveriş merkezleri yer alacak. Sinema, tiyatro salonları, havuzunda olduğu yaşam merkezi olacak. 36 ay gibi kısa süre içerisinde bitireceğiz. Bizim için vizyon bir proje.

2020’de başlayacağınız projeler nelerdir?

Kent 2 girişinde farklı bir konsept yapıyoruz. Menemen’in tarlasından, bağından çıkan ürünleri bir meydanda toplayacağız. Canlı müzik, tiyatro, skeçler olacak. Buraya gelenler, Menemen’in ürünlerini satın alacak, çocuklarıyla eğlenecek ve zaman geçirecek. Menemen’in markalarını biz burada var edeceğiz. Yoğurt, çilek, süt, ıspanak, zeytin, testi çömleği hepsi burada olacak. Diğer yandan merdivenli pazaryeri çalışmamız var. Menemen’in burada üretici pazarı olacak. Üreticinin ürettiği tarladaki ürünleri kendi sergileyecek. Dışarıdan bir şey alıp satmayacak, aracı olmayacak doğal ve organik ürünler olacak. Köylüden hiç para almayacağız. Sadece köylü üreticilerin değil, kadın kooperatiflerin de burada ürettiği el emeğini sergilemesini sağlayacağız. Menemen Belediyesi’nin İzmir Çanakkale otoyolu üzerinde bulunan eski Kasımpaşa üstgeçidi yıkılarak yerine modern ve daha kullanışlı yeni bir üstgeçit yapılıyor.

Kız yurdu ve kreş projeniz var, açacak mısınız?

Kız yurdu yapıyoruz. Yüzlerce öğrenciyi alacağız. Kız yurdunda herhangi bir bedel almadan okutacağız. Kreş için çalışmalar devam ediyor. Eğitimine devam etmeleri için maddi destek sağlayacağız. 2020 yılı içerisinde başlıyoruz.

Borçlu bir belediyesiniz, projeleri nasıl hayata geçiriyorsunuz?

Mazeret üretmek için başkan olmadık. Her zorluğa rağmen hizmete devam. Bilerek aday olduk. Belediyeler “ağlama duvarı” değil, hizmet yapma yeridir.

Yurttaşın gözünde 8 ayda yapılan hizmet nasıl görünüyor?

Hiçbir siyasi parti ayrımı gözetmeden her mahalleye hizmet götürüyorum. Yurttaşım bunu görüyor ve takdir ediyor. Verilen sözlerin hepsi tek tek yapılıyor ve yapılacak. Bana oy vermeyenler dahi, takdir ediyor.

Servisi olmayan öğrencilere araç verdiniz, kaç köyden öğrenci taşıyorsunuz?

Türkiye’nin birçok yerinde taşımalı sistem çalışmıyor. Köylü servis olmayınca çocuğunu okula göndermek istemiyor. Devlet taşımayınca, çocuklar okula gitmeyince biz de belediye olarak onlara el uzattık. Şu an 12 köyde taşımalı sistem yapıyoruz. Amacımız sadece “çocuklar okusun, soğukta üşümesin, saatlerce yürümesin” diyoruz. Onların üşümesine, yürümesine ve okula gitmemesine vicdanım el vermiyor. 200’e yakın çocuğu belediye imkânlarıyla okula getirip götürüyoruz. Diğer yandan milli eğitim müdürlüğüne ait bir okulu tamamen yıktık, yeniden yapacağız.

Neden kadın sığınma evleri değil de, kadın dayanışma merkezi açıyorsunuz?

Sığınma evleri mantığı geçen yüzyılda kalmış bir mantık. Kadına üretim alanlarını açmanız gerekir. O da kadın dayanışma merkezleridir. Kadın orada üretecek ekonomik ve sosyal özgürlüğe sahip olacak. Genel olarak kadın sığınma evleri mantığına karşıyım. Kadın sığınma evleri değil, kadın dayanışma merkezleri yapılmalı. Eğitim ve işgücüyle, kadının özgürlüğüne sahip çıkılması gerekiyor.

Menemen “varoş” kimliği ile anılıyor, bu algıyı nasıl yıkacaksınız?

İlçemizde var olan “varoş” kimliğini yıkmak için her geçen çaba gösteriyoruz. Projelerimiz bu algıyı yakın zamanda yıkacağız. Menemen’de yeteri kadar sosyalleşme alanı var. Kışın akşam olduğunda Karşıyaka’ya, yazın da Foça’ya gidiyor. Biz de “gitme, kal Menemen’de vaktini geçir” diyoruz artık. Bu sayede “varoş” kimliği ve algısı ortadan kalkacak. Modern kent kimliği gelecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler