Kahvenin yanına çok yakışan enfes bir İtalyan lezzeti: Pizzicotti tarifi
Pizzicotti, az malzemeyle yapılan, ancak tadıyla damakta unutulmaz bir tat bırakan bir İtalyan klasiğidir. Peki, kahvenin yanına çok yakışan bu enfes İtalyan lezzeti nasıl yapılır? İşte, leziz pizzicotti tarifi...
Pizzicotti, İtalyan mutfağının en lezzetli tatlarından biri olan, badem aromalı, hafif dışı çıtır içi ise yumuşak bir bisküvi türüdür. İtalyanca “çimdiklemek” anlamına gelen pizzicare fiilinden türeyen pizzicotti, hamuruna verilen küçük sıkıştırma şekli nedeniyle bu ismi almıştır. Genellikle İtalya’nın güneyinde, özellikle Sicilya ve Calabria bölgelerinde yaygın olarak yapılır ve düğünler, kutlamalar gibi özel günlerde sıklıkla tercih edilir.
Bu nefis bisküviler, un ve badem tozunun mükemmel uyumunu sergiler. Hem bademin lezzetini hem de pudra şekerinin verdiği hafif tatlılığı içeren pizzicotti, geleneksel olarak vanilya aromasıyla zenginleştirilir. Tarifi oldukça basit olan bu bisküviyi, çay veya kahve eşliğinde ya da sadece hafif tatlı bir atıştırmalık olarak tüketebilirsiniz. İşte, leziz pizzicotti tarifi...
PIZZICOTTI TARİFİ
Malzemeler:
200 gram badem unu veya ince çekilmiş badem
150 gram pudra şekeri
2 adet yumurta beyazı
1 çay kaşığı vanilya özü
1 tutam tuz
İsteğe bağlı olarak üzerine serpmek için pudra şekeri
PIZZICOTTI YAPILIŞI
Öncelikle bir karıştırma kabında badem ununu ve pudra şekerini birleştirin.
Karışımı güzelce harmanladıktan sonra, üzerine yumurta beyazlarını ve vanilya özünü ekleyin.
Yumurta beyazlarının hamurun kıvamını tutturmada oldukça önemli bir rolü vardır, bu nedenle yeterince karışması için birkaç dakika yoğurun.
Karışım yapışkan bir hamur haline geldikten sonra, hamuru yaklaşık 30 dakika dinlendirin.
Hamurdan küçük parçalar koparıp avuç içinde yuvarlayarak top şekli verin.
Ardından her bir topu nazikçe parmaklarınızla sıkıştırarak küçük çimdikler atın.
Hazırladığınız pizzicotti hamurlarını yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine dizin.
Fırını önceden 160 derecede ısıtın ve bisküvileri yaklaşık 15-20 dakika kadar, hafifçe altın rengini alana kadar pişirin.
Fırından çıkan pizzicotti bisküvilerini soğumaya bırakın ve üzerlerine isteğe bağlı olarak hafifçe pudra şekeri serpin.
Afiyet olsun!
İlgili Haberler
- Ev yapımı sıcak çikolata tarifi
- Kahvaltıların protein bombası: Avokadolu sandviç tarifi
- Kahvaltı sofralarına çok yakışan enfes lezzet: Cevizli peynirli ezme tarifi
- Akşam yemeğine 30 dakikada hazırlayabileceğiniz pratik lezzet: Patates püresi yatağında soslu köfte tarifi
- Kış aylarının en sağlıklısı: Sebze Çorbası Tarifi
- Hint usulü halka tatlısı da denir: Jalebi tarifi
- Hint mutfağından kahvaltı sofralarına çok yakışan enfes lezzet: Paratha tarifi
En Çok Okunan Haberler
- 9 sayfalık not bırakmışlar
- İzmir’de 13 yaşındaki çocuk AIDS nedeniyle öldü
- 'Üs bölgesi' kamera görüntüleri ortaya çıktı
- Atatürk 'sticker'ına basan kişiyi uçarak dövdü
- Yazarımız Meydan'dan, Acemoğlu'na 'Atatürk' yanıtı
- Mansur Yavaş'tan ilk açıklama!
- 'Alnı secdeye düşenlerin iktidarında...'
- Mansur Yavaş'tan jet yanıt!
- Bahçeli'nin videosu neye işaret ediyor?
- MHP’den ‘Atatürk’ açıklaması: ‘Bizleri memnun etti’