Bu yemekler öldürüyor

Bu yemekler öldürüyor
02 Ocak 2016 Cumartesi, 12:19
Bu yemekler öldürüyor
Fesikh Bu balık sadece Mısır'ın Shem el-Nessim şehrinde yerel bahar festivalinde tüketiliyor...
Bu yemekler öldürüyor
Mısır'ın geleneksel yiyeceği olan bu balık 1 yıl boyunca tuzlanmış halde güneşin altında kurumaya bırakıldıktan sonra tüketilebiliyor. Aksi taktirde barındırdığı toksinler nedeniyle ölüm kaçınılmaz...
Bu yemekler öldürüyor
Kırmızı barbunya Kırmızı barbunya, bünyesinde phytohaemagglutinin denilen toksik madde barındırır...
Bu yemekler öldürüyor
En az 10 dakika haşlanmadan tüketilirse ölümcül sonuçlara neden olur.
Bu yemekler öldürüyor
Kayısı çekirdeği Meyvesi sağlıklı olabilir ama kayısı çekirdeği fazla miktarda tüketildiği taktirde, bünyesinde barınan siyanojenik glikositler, hidrojen siyanüre dönüşür ve yiyen kişinin ölümüne sebep olur...
Bu yemekler öldürüyor
En fazla Türkiye'de yetişen kayısı, çekirdeklerini yiyen çoğu kişinin ölümüne sebep olmuştur...
Bu yemekler öldürüyor
Hot dog (sosisli sandviç) Amerika'da sıklıkla tüketilen sosisli sandviçler boğulma tehlikesi barındırıyor...(Habertürk)
Bu yemekler öldürüyor
Ravent yaprakları Bu bitki yapraklarında oksalik asit denilen böbreklere hasar veren bir madde barındırıyor...
Bu yemekler öldürüyor
Yenildiği taktirde ortaya çıkan semptomlar, bulantı, ishal, göz ağrısı, ağız ve boğazda yanma, kırmızı idrar ve nefes almada güçlük...
Bu yemekler öldürüyor
Ham kaju Çoğu kişi kajunun zehir taşıdığını bilmez. Kajunun yetiştiği ağacın yaprakları urushiol adında zehir barındırır...
Bu yemekler öldürüyor
Yaprağından ayrılan kaju iyi kurutulduğu sürece risk taşımaz...
Bu yemekler öldürüyor
Hakarl İzlanda'nın ulusal yemeği olan sadece o çevrede yaşayan bir köpek balığı türü. Bu balık temizlendikten sonra 6 ay boyunca asılı bir şekilde kurutulmaya bırakılıyor...
Bu yemekler öldürüyor
Cassava (manyok) Afrika ve Güney Amerika'da bulunan bu kök sebzesinden genellikle içecek, puding, kek ve cips yapılıyor...
Bu yemekler öldürüyor
Kök ve yaprak kısmında siyanür barındıran bu bitki, titizce hazırlanmadığı taktirde ölümü de beraberinde getiriyor...
Bu yemekler öldürüyor
Sannakji (canlı ahtapot) Korelilerin favori yemeği olan bu bebek ahtapot, parçalara ayrılıp canlı olarak servis ediliyor...
Bu yemekler öldürüyor
Yenildiği esnada uzuvları hala hareket halinde olduğu için, vantuzları yiyen kişinin boğazına yapışıp boğarak ölümlere yol açabiliyor. Bu yüzden bu yemeğin çok ufak parçalara ayrılıp servis edilmesi gerekiyor...
Bu yemekler öldürüyor
Kanlı istiridye Genellikle Çin'de tüketilen bu istridye, aslında yenilebilen nadir istridye türleri arasında yer alıyor...
Bu yemekler öldürüyor
Her türlü yemeğe katılan, oksijen seviyesinin düşük olduğu yerlerde yaşayan bu canlı, bünyesinde hepatit A, hepatit B, typhoid ve dysentery virüs ve bakterilerini taşıyor...
Bu yemekler öldürüyor
Japon yasalarına göre kirpi balığı servis edilen restoranlarda çalışan ahçıların en az 3 yıl balığın hazırlanmasıyla ilgili eğitim alması gerekiyor...
Bu yemekler öldürüyor
Casu marzu Koyun sütünden yapılan bir peynir türü. Marzu, açık bir şekilde dışarıda bırakılır ve sineklerin içine larvalarını bırakmasına izin verilir...
Bu yemekler öldürüyor
Peynirin içindeki larvalar peynirin mayalanmasını sağlıyor fakat canlı olan larvalar yendiği taktirde ölümcül mide sorunlarına yol açabiliyor...
Bu yemekler öldürüyor
Echizen kurage (denizanası yemeği) Fotoğraftan da gördüğünüz gibi devasa boyutlarda olan bu denizanası Japonya'da yemek olarak tüketiliyor...
Bu yemekler öldürüyor
Zehirli kısımları çıkarılan canlı, ince parçalara ayrıldıktan sonra iyi pişirilip yenilebilir hale getiriliyor...
Bu yemekler öldürüyor
Yılda sadece özel günlerde nadiren tüketilen bu yemek, yetişkin kurbağalardan yapılıyor. Çünkü henüz çiftleşme dönemine girmemiş genç kurbağalarda böbrek yetmezliğine neden olan bir toksin bulunuyor...
Bu yemekler öldürüyor
Ackee meyvesi Sadece Jamaika'da yetişen bir meyve türü olan Ackee, tam olgunluğa erişmeden ve siyah tohumları açmadan önce tüketilmesi gerekiyor...
Bu yemekler öldürüyor
Yemeklerde de kullanılan bu meyvenin tohumlarında hypoglycin denilen zehir bulunuyor...
Bu yemekler öldürüyor
Maymun beyni Asya'da yaygın olarak yenilen maymun beyni, çiğ ve pişmiş olarak tüketiliyor...
Bu yemekler öldürüyor
Fakat bu yiyecek doğru hazırlanmadığı taktirde tedavi edilemez ölümcül Varyant Creutzfeldt- Jakob beyin hastalığına neden oluyor. Kısacası beyin yemenin cezasını yine beyin çekiyor...
Bu yemekler öldürüyor
Fugu (kirpi balığı) İnce dilimlenerek servis edilen bu balık, iç organlarında bulunan tetrodotoxin ve nörotoksin nedeniyle doğru ve titiz hazırlanmadığı taktirde yiyen kişiyi felç edebiliyor...
Bu yemekler öldürüyor
Pangium edule Mide bulandıran meyve olarak tanınan Pangium edule, barındırdığı hidrojen siyanür maddesi nedeniyle insanlar için ölümcül bir yiyecek...
Bu yemekler öldürüyor
Kabuğu çıkarılmış halde haşlanıp, muz yapraklarına sarılı bir şekilde bir ay kadar kurumaya bırakıldığında yenilebilir hale geliyor...
Bu yemekler öldürüyor
Elderberries Bu meyveler tam olgunlaşmış halde ve yaprakları, dalları, tohumları çıkarılarak pişirilirse zararsız hale geliyor...
Bu yemekler öldürüyor
Aksi taktirde bünyesinde barındırdığı az miktardaki siyanür yiyen kişinin ishal ve nöbetler geçirmesine neden oluyor...
Bu yemekler öldürüyor
Bu yemekler öldürüyor
İdrar yolu bulunmadığı için tüm organlarında atık ve toksik madde bulunduruyor. Uzun süre kurutulmaya bırakılmadan yenilirse ölümlere sebep oluyor...
Bu yemekler öldürüyor
Durian meyvesi Güneydoğu Asya'da yetişen bu meyve, tohumlarında siklopropen denilen bir asit barındırır...
Bu yemekler öldürüyor
Pişirilmediği ve alkolle kombine halde tüketildiği zaman ölümcül sonuçlar doğurabilir...
Bu yemekler öldürüyor
Silver stripe blaasop Akdenizde yaşayan bu balık, derisi ve tüm organlarında aşırı düzeyde toksik madde barındırıyor...
Bu yemekler öldürüyor
Toksik madde arındırılmadığı sürece yiyenleri felç edebiliyor...(Habertürk)

En Çok Okunan Haberler