Bakan Işıkhan: 'İşveren ve çalışan arasındaki dengeyi koruyoruz'

Sektör Buluşması Programı'na katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, ekonomi ve çalışma yaşamına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Sektör temsilcileri ile bir araya geleceğini aktaran Işıkhan, işverenler ile çalışanlar arasındaki dengeyi koruduklarını iddia etti.

Yayınlanma: 11.06.2024 - 17:25
Bakan Işıkhan: 'İşveren ve çalışan arasındaki dengeyi koruyoruz'
Abone Ol google-news

Bakan Işıkhan, Çalışma Genel Müdürlüğü tarafından bakanlıkta düzenlenen 1'inci Sektör Buluşması Programı'na katıldı. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yaptıkları düzenlemelerle her şart ve koşulda işverenler ile çalışanlar arasındaki dengeyi koruyarak hareket ettiklerini savundu.

Işıkhan, "Kısa Çalışma Ödeneği'nden yararlanmak için gereken; son 3 yılda 600 gün prim ödeme şartını 450'e güne düşürdük. Uygulamanın sigortalı bakımından 4 haftadan kısa olabilmesinin istisnalarını düzenledik. Yaptığımız bu düzenlemelerle her şart ve koşulda işverenlerimiz ve çalışanlarımız arasındaki dengeyi koruyarak hareket ettiğimizi de belirtmek isterim" diye konuştu. 

Bakan Işıkhan, şu ifadeleri kullandı:

"Yeni hayata geçirdiğimiz düzenlemelerde de doğal afetler, küresel krizler gibi çalışma hayatına risk oluşturabilecek gelişmelerin etkisini en aza indirmek için çalışmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda bugün Resmi Gazete'de yayımlanan Kısa Çalışma Ödeneği Yönetmeliği'nde yaptığımız değişikliklerde de bu hassasiyeti gözettik. Yapılan değişikliklerden bazılarını sizlerle paylaşmak istiyorum. Kısa Çalışma Ödeneği'nden yararlanmak için gereken son 3 yılda 600 gün prim ödeme şartını 450'e güne düşürdük. Uygulamanın sigortalı bakımından 4 haftadan kısa olabilmesinin istisnalarını düzenledik. Yaptığımız bu düzenlemelerle her şart ve koşulda işverenlerimiz ve çalışanlarımız arasındaki dengeyi koruyarak hareket ettiğimizi de belirtmek isterim."

"SEKTÖR TEMSİLCİLERİMİZLE BİR ARAYA GELMEYİ PLANLIYORUZ"

Işıkhan, istihdamın geliştirilmesine yönelik sonuç odaklı politikaların belirlenmesinin en temel amaçlarından olduğunu belirterek, "Bu anlayışla bakanlık olarak; 'Sektör Buluşmaları' adı altında özellikle ekonomimizde ve istihdamda öne çıkan sektörlerin temsilcileriyle bir araya gelmek ve çözüm odaklı istişarelerde bulunmak amacıyla yeni bir çalışma başlatıyoruz. Bu amaç doğrultusunda; iş gücü piyasalarının geçmişten gelen yapısal sorunlarını çözmek, gelecekte karşılaşılması muhtemel güçlükleri ve fırsatları bir arada değerlendirerek, sektörlerde istihdamı geliştirecek ortak aklın geliştirilmesi için sektör temsilcilerimizle bir araya gelmeyi planlıyoruz" dedi.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler