Almanya'dan Ukrayna'ya silah desteği: Gerektiği müddetçe silah göndermeye devam edeceğiz

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, ülkesinin gerektiği müddetçe Ukrayna'ya silah göndermeye devam edeceğini söyledi.

Almanya'dan Ukrayna'ya silah desteği: Gerektiği müddetçe silah göndermeye devam edeceğiz
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 21.06.2022 - 14:55

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Alman Sanayi Günü kapsamında düzenlenen toplantıda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Olaf Scholz, Rusya'ya karşı Batılı ülkelerin yaptırımlarının Alman ekonomisine ve şirketlerine zarar verdiğini ancak bu yaptırımların "önemli" olduğunu söyledi.

Scholz, ülkesinin, Litvanya ve diğer doğu müttefiklerinin yanında güçlü şekilde durduğunu belirterek, "Bir şey kesin ki desteğimize ihtiyacı olduğu sürece Ukrayna'ya silah göndermeye devam edeceğiz" dedi.

Başbakan Scholz, Almanya'nın "enerji dönüşümünü" ileriye taşıması gerektiğini kaydederek, Kovid-19'un neden olduğu ekonomik kriz ve Rusya-Ukrayna savaşının bir sonucu olarak, yenilenebilir enerjilerin kullanımının her şeyden önce kamu yararına olduğunu söyledi.

Scholz ayrıca, enerjide dönüşümün milletlerin egemenliği ve refahı için şart olduğuna işaret ederek, enerji dönüşümünde Almanya'da bürokrasiyi azaltacaklarını kaydetti. Scholz, "Artık işleri ertelemek için zamanımız yok. 2022, kararlar yılı olacak" dedi.


Etiketler: #Almanya
Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon