Mansur Yavaş'tan 'ahmak' davası açıklaması: Beraat kararı çıkacağına inanıyoruz

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İBB Başkanı Ekram İmamoğlu'nun yargılanmasına ilişkin ''Bir an evvel bu kararın beraat olarak verilmesinin tarafındayım. Sonuna kadar İmamoğlu'nun arkasındayız'' ifadelerini kullandı.

Mansur Yavaş'tan 'ahmak' davası açıklaması: Beraat kararı çıkacağına inanıyoruz
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 26.09.2024 - 11:30

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun hakkındaki 'ahmak' davasının yargılama sürecine ilişkin konuştu.

Yavaş ''Umuyorum yanlış bir karar verilmez ve ülke gerçek gündemine döner. Bizlerin tek bir sorumluluğu var sadece ve sadece daha iyi bir hizmeti Türkiye'ye nasıl sunarız. Bir an evvel bu kararın beraat olarak verilmesinin tarafındayım. Sonuna kadar İmamoğlu'nun arkasındayız. Biz kesinlikle beraat kararı çıkacağına inanıyoruz'' açıklamasında bulundu. 

CUMHURBAŞKANLIĞI ADAYLIĞI AÇIKLAMASI

Mansur Yavaş, Ankara'nın Çankaya ilçesindeki 100'üncü Yıl Gençlik Kütüphanesi'nin açılışını yaptıktan sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Yavaş, CHP'nin cumhurbaşkanı adayı tartışmalarıyla ilgili, "Sayın Genel Başkanımız, günü geldiğinde parti olarak kimin aday olacağına karar vereceklerini söylediler. Dolayısıyla henüz ortada böyle bir gündem yokken maalesef bu tartışmaları çok üzücü ve gereksiz buluyoruz. Çünkü bunu daha önce yaşadık. 6'lı masa toplantıları daha devam ederken, daha seçime birkaç yıl varken sürekli olarak, 'aday kim olacak' tartışmaları özellikle yaptırıldı. Yani, arayı bozmak, insanların kafasında birtakım tereddütler uyandırmak için yapıldı. Ama bunu yaparken aynı zamanda ülke gündemini ortadan kaldırdılar. Şu anda yapılan da maalesef aynı" dedi.

''GÜNDEMİ UNUTTURUYORLAR''

Yavaş İmamoğlu ile kendisi hakkında tartışmaların olduğu iddialarıyla ilgili şunları söyledi : 

''Sayın İmamoğlu veya benim ağzımdan hiçbir şey çıkmadığı halde; 'kulis bilgisi' adı altında hem hükümeti eleştirip hem de hükümete hizmet edecek gereksiz tartışmalar yaptırıyorlar, gündemi unutturuyorlar. Şu anda ülkenin tek bir gündemi var; emeklilerin durumu, yaklaşan kış şartları, gıdaya erişimdeki zorluk, bir yandan üreticilerin ürettiğini satamaması, diğer yandan dar gelirlilerin alışveriş yapamaması. Ama bazı şahısların kişisel kariyerleri ya da kendilerini gündeme getirmek için bu şekildeki beyanlarını anlamak mümkün değil. Biz her zaman söyledik; partimiz aday gösterirse aday oluruz. Gündemde bunun haricinde konuşacak başka bir şey yok. Türkçe konuşuyoruz ve açık konuşuyoruz. Onun haricinde söylenin sözlerin hiçbir kıymetiharbiyesi yoktur.''

İSTİFA İDDİALARI

Yavaş, partiden istifa edeceği yönündeki iddialarla ilgili de "Böyle bir şey nereden çıkıyor. Şimdiye kadar bunu aklınıza getirecek bir şey duydunuz mu benden. İl başkanımız burada. Her yerde beraberiz. Olmayan bir şeyi ispat etmek zorunda bıraktırıyorlar bizi. Bu çok saçma bir şey" diye konuştu.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon