Araştırma: 'Köri, erkeklerin doğurganlığını artırabilir'

Bir araştırma, köride bulunan bir baharatın erkeklerin doğurganlığını iyileştirebileceğini ortaya koydu. New York Post'un aktardığına göre tohumlardan yapılan 500 mg'lik takviye doz 35 ila 60 yaşları arasındaki 100 erkeğe verildi. Doz ile birlikte 8. haftaya kadar sperm hareketlerinde önemli ölçüde artış gerçekleşti.

Araştırma: 'Köri, erkeklerin doğurganlığını artırabilir'
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 29.12.2021 - 00:00

Araştırmalara göre, Türkiye'de 23 yıl önce erkek infertilitesi (kısırlık) yüzde 30 iken günümüzde bu oran yüzde 50'ye ulaştı. Üreme çapındaki her 100 çiftten 10 ile 15'inde kısırlık görülebiliyor ve yaş ilerledikçe de görülme sıklığı artıyor.

Kısırlık nedenleri genel olarak erkek ve kadınlar arasında yüzde 50 oranda paylaşılıyor. Erkeklerdeki kısırlık sebepleri arasında; sperm sayısının ve hareketinin azalması, spermin yapısal problemleri, menide hiç sperm hücresinin olmaması (azospermi), kanal tıkanıklıkları, spermin dışarı çıkmaması (mesaneye boşalması) gibi etmenler yer alıyor.

New York Post'un haberine göre, yapılan bir araştırma doğrultusunda, tohumlardan yapılan bir takviye olan 500 mg Furosan dozu (bir ilaç), üç ay boyunca her gün 35 ila 60 yaşları arasındaki 100 erkeğe verildi.

SPERM HAREKETLERİNDE ARTIŞ GÖZLEMLENDİ

Gözlemler sonucu 8. haftaya kadar sperm hareketlerinde önemli ölçüde artış gerçekleşti. Bununla birlikte cinsel dürtü, zihinsel uyanıklık ve kalp sağlığında olumlu gelişmeler yaşandığı gözlemlendi. 

Hindistan, Lucknow'daki King George Tıp Üniversitesi'nden bir ekip şunları söyledi:

"Furosan, testosteron seviyelerini ve sağlıklı sperm profilini iyileştirmede güvenli ve etkilidir."

Çemen otu tohumu özünün sağlıklı adet gören kadınlarda cinsel işlevi iyileştirdiği de daha önce bulunmuştu.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler