Ustasından çıtır çıtır baklavanın püf noktası
Ramazan Bayramı'nda evlerde tatlı yapmak isteyenlere işin ustasından uyarı geldi. Baklavaların hazır yufka ile yapılmamasını isteyen Feyim Özkan, "Kesinlikle margarin kullanmayın" dedi.

Ramazan Bayramı’nda tatlı telaşı Türkiye’nin dört bir yanında olduğu gibi Düzce’de de yoğun bir şekilde devam ediyor. Tezgahları süsleyen baklavaların yanı sıra evlerde de tatlılar hazırlanıyor. Düzce’de yıllardır baklava ustası olarak çalışan Feyim Özkan, anne baklavasının her zaman en iyisi olduğunu belirterek tatlı yapacaklara önemli uyarılarda bulundu.
EV BAKLAVASININ PÜF NOKTALARI
Özkan, "En iyi baklava tabii ki anne baklavası. Herkesin vazgeçilmezi anne tatlısı oluyor. Ama biz anneleri yormuyoruz, burada anne lezzetine yakın tatlı yapıyoruz. Ama illa da evde tatlı yapmak isteyen olursa da yufka kullanmak yerine el açımı tatlı daha iyi oluyor. Hazır yufka bazen kuru olabiliyor, bu sebeple baklava iyi olmaz. Annelerin evde kendi açtığı yufkalar daha lezzetli oluyor. Yöremizde ceviz ve fındık çok bolca bulunur. Herkes kendi bahçesindeki cevizi veya fındığı kullanabilirler. Evde baklava yapılacaksa margarinden kesinlikle uzak durulması gerekiyor. Varsa tereyağı yoksa sıvı yağ kullanılabilir. Margarin vücutta erimiyor. Özellikle bunu vurgulamak istiyorum. Vücutta erimediği için sıvı yap veya tereyağı tercih edilmesi gerekir" ifadelerini kullandı.

En Çok Okunan Haberler
-
Sırrı Süreyya Önder'le ilgili yeni gelişme
-
YSK'den 'olağanüstü kurultay' kararı
-
Sırrı Süreyya Önder'in sağlık durumunda son durum
-
Öğrencilerin sorularına cevap veremedi, salonu terk etti
-
Sinem Dedetaş’tan net açıklama!
-
Yeni rapor AKP dönemini işaret etti
-
CHP birinci, yurttaş İmamoğlu’nu istiyor!
-
Sırrı Süreyya Önder ameliyata alındı
-
Cem Küçük'le Ersan Şen birbirine girdi
-
Opet çalışanı Atatürk'e küfretti: Açıklama geldi