Metin Arolat kimdir, kaç yaşında, nereli? Metin Arolat neden öldü?

52 yaşındaki şarkıcı Metin Arolat, İstanbul'da sahne aldığı mekanda kalp krizi geçirip hayatını kaybetti. Peki, Metin Arolat kimdir, kaç yaşında, nereli? Metin Arolat neden öldü?

Metin Arolat kimdir, kaç yaşında, nereli? Metin Arolat neden öldü?
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 21.09.2024 - 09:50

Şarkıcı Metin Arolat dün akşam Kozyatağı'nda sahne aldı. Arolat şarkı söylerken aniden fenalaştı. Kalp masajı yapılan şarkıcı, hemen ambulans ile hastaneye kaldırıldı. Peki, Metin Arolat kimdir, kaç yaşında, nereli? Metin Arolat neden öldü?

METİN AROLT KİMDİR?

Metin Arolat 28 Mayıs 1972 tarihinde İzmir'de dünyaya geldi. Annesi Çerkes, babası banka memuru ve İstanbulludur. Babası Türk Hava Yolları'nın logosunu tasarlayan kişidir. Babasının büyük dedesi Hasan İzzet Paşa, dedesi ise ünlü Türk şairi Ali Mümtaz Arolat'tır. Amcası gazeteci Osman Saffet Arolat, kuzeni ise mimar Emre Arolat'tır. İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünden mezun oldu. Abisi Demir Arolat trafik kazasında hayatını kaybedince mezuniyetinin ardından yönetmen olmak ve müzik yapmak amacıyla İstanbul’a taşındı.

İstanbul’da ilk olarak Osman Üstündağ’ın reklam ajansında yönetmen yardımcısı olarak iş hayatına başladı. Çalıştığı bir kısa film Cannes Film Festivali’nde Altın Aslan ödülünü aldı. Bir süreliğine Amerika’ya gidip Chicago’da Illinois Üniversitesinde reklamcılık eğitimi aldı. Daha sonra Türkiye'ye dönünce Tarkan'ın klip çekimlerini yapan ekipte çalışmaya başladı. Yönetmenlikten daha çok sanatçı kimliğiyle tanınan Metin Arolat, Sinan Çetin ,Rezzan Tanyeli, Ömer Vargı, Turgay Çokuludağ gibi Reklam Yönetmenlerine asistanlık yaptı.

Müzik piyasasına 1995 Yılındaki “Ayrılık Olmaz” albümü ile adım atan sanatçı şimdiye kadar toplam 6 albüm yayımladı.

METİN AROLAT'IN ÖZEL YAŞAMI

Metin Arolat ağabeyi ve babasının ölümünden sonra girdiği depresyon nedeni ile hastanede tedavi gördü. Arolat o dönem çıkan intihar etti haberlerini yalanlayarak şu açıklamayı yapmıştı: "İntihar değil, depresyona girdim tabii ki. Ağabeyimi, babamı arka arkaya kaybettiğim dönemleri hala üstümden atamadım. Depresyon dediğim oydu; bayağı kendimi kapadım, altı ay evden çıkmadım, altı ay tıraş olmadım, duş almadım. Ve bunu anneme de fark ettirmek istemedim. İntihar değil, artık benim tedavim olmam gerektiği için Lape'ye yatırıldım arkadaşlarım tarafımdan. O zamanlar kopmaya başlamıştım, telefonu açmıyordum, duvarlara bakıyordum. Depresyon garip bir şey. 10-15 gün yattım. Herkese tavsiye ederim bu arada" 

Metin Arolat'ın annesi 2020 yılında hayatını kaybetti.

METİN AROLAT'IN ŞARKILARI VE ALBÜMLERİ

1995: Ayrılık Olmaz

1998: Yine Bir Başıma

2005: Kabul Et

2010: Lütfen Yaz Gelsin (Single)

2010: Çok Daha Ötesi

2014: Karavan

METİN AROLAT NEDEN ÖLDÜ?

Metin Arolat, Kozyatağı'nda bir otelde sahne aldığı sırada fenalaştı. Kalp masajı yapılan Arolat, ambulans ile hastaneye kaldırıldı.

Yapılan tüm müdahalelere rağmen Metin Arolat, 52 yaşındaki hayatını kaybetti.

 


Etiketler: #kimdir? #Metin Arolat

İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler