Kolayca hazırlayabileceğiniz 3 tatlı tarifi

Pasta Şefi Didar Yanar, hızlıca hazırlanabilecek tatlı tarifleri verdi.

Kolayca hazırlayabileceğiniz 3 tatlı tarifi
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 10.08.2022 - 07:00

Pasta Şefi Didar Yanar, film veya dizi izlerken, aniden misafiriniz geldiğinde, canınız tatlı çektiğinde ama hızlıca yapmak istediğinizde hazırlayabileceğiniz 3 kolay tatlı tarifi verdi.

İşte o tarifler...

HİNDİSTAN CEVİZLİ RULO PASTA 

210 gr süt 

55 gram tereyağı 

85 gr toz şeker 

8 gr kakao 

5 gr vanilin 

270 gr petibör bisküvi 

Kreması için: 

75 gr krem şanti 

150 gr süt 

220 gr hindistan cevizi 

Üzeri için: 

60 gram eritilmiş bitter çikolata 

HAZIRLANIŞI: Bir tencereye tereyağını, sütü, toz şekeri ve kakaoyu alın, ocağın altını açın ve margarin eriyene kadar karıştırın. Margarin eridikten sonra, kaynar kaynamaz altını kapatın. Bisküvileri mutfak robotuna atın ve incecik olana dek çekin. Çekilmiş bisküvileri hazırladığınız kakaolu karışıma ilave edin, vanilini de ekleyin ve hamur gibi bir kıvam elde edene dek karıştırın. Bir parça streç filmi mutfak tezgahına yayın, üstüne bisküvi hamurunu koyun ve hamurun üstüne bir parça daha streç film serin. Bir merdane yardımıyla hamuru dikdörtgen şeklinde açın. Krem şanti ve sütü çırparak kremayı hazırlayın, sonra içine Hindistan cevizlerini koyun ve güzelce karıştırın. Hazırladığınız kremayı, tezgahta açılmış olarak bekleyen hamurun üstüne yayın ve dikdörtgenin dar kenarından başlayarak, streç film yardımıyla yuvarlayarak bir rulo elde edin. Hazırladığınız bu ruloyu, streç filme sarın ve ortalama 1 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra eritilmiş çikolatayla süsleyerek servis edin. Afiyet olsun. 

BÖĞÜRTLENLİ CHEESECAKE SMOOTHIE 

200 gr dondurulmuş böğürtlen 

1 adet muz 

400 gr süt 

60 gr labne 

60 gr bisküvi 

HAZIRLANIŞI: Muzun kabuklarını soyun ve donması için dolaba kaldırın. Muzunuz donduktan buzdolabından çıkarın. Böğürtlen, muz, labne ve sütü blendera alın. Bisküvi hariç tüm malzemeleri blenderdan geçirin. Bardaklara karışımları pay edin. Bisküvileri elinizle ufalayarak karışımın üzerine serpin. Afiyet olsun. 

SUPANGLE 

500 gram süt 

100 gr toz şeker 

14 gr un 

8 gr nişasta 

14 gr kakao 

1 adet yumurta sarısı 

70 gram bitter çikolata 

Üzeri İçin: 

15 gr kakao 

HAZIRLANIŞI: Tencereye süt, toz şeker, un, nişasta, kakao ve yumurta sarısını ekleyin ve sürekli olarak karıştırarak koyulaşana dek pişirin. Pişen karışımı ocaktan alın ve sıcakken doğranmış bitter çikolata parçalarını ekleyip pürüzsüz bir kıvama gelene dek karıştırın. Buzdolabında soğuyana dek, yaklaşık 3-4 saat bekletin. Servis etmeden önce süzgeç yardımıyla üzerini kaplayacak kadar kakao serpiştirin. Afiyet olsun. 


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler