Hep karasını tüketiyoruz, beyazı şifa kaynağı: Bir tutamı doğal antibiyotik
Karabiber, dünya genelinde yaygın bir şekilde kullanılan ve mutfakların vazgeçilmez bir baharatıdır. Sofralardaki yeri oldukça özeldir ve çeşitli yemeklere tat ve lezzet katmak için sıkça kullanılır. Peki ya beyaz biber? İşte beyaz biberin faydaları...
Beyaz biber, Piper nigrum bitkisinin meyvesinden elde edilen bir baharat türüdür. Beyaz biber, yeşil biberin olgunlaşmamış hali olan yeşil biberin kabuğunun soyulması ve iç kısmının kurutulmasıyla elde edilir. Bu işlem sırasında dış kabuk ve iç tohumlar çıkarılır, sadece beyaz renkteki meyve eti kullanılır. Bu nedenle beyaz biber, yeşil ve siyah biberle karşılaştırıldığında daha hafif bir renge sahiptir.
BEYAZ BİBER NEREDE KULLANILIR?
Beyaz biber, baharat olarak kullanılır ve yemeklere tat ve lezzet katmak için yaygın bir şekilde kullanılır. Hafif acı bir tadı vardır ve çeşitli yemeklerde kullanılabilir. Beyaz biber, özellikle beyaz veya açık renkli yemeklerde siyah biberin yerine tercih edilir, çünkü siyah biberin kabuğu daha yoğun bir tat içerebilir ve yemeklerin rengini değiştirebilir.
BEYAZ BİBERİN FAYDALARI
Antioksidan İçeriği
Beyaz biber, antioksidanlar içerebilir, bu da vücuttaki serbest radikallerle savaşarak hücresel hasarı azaltmaya yardımcı olabilir.
Sindirim Sağlığı
Bazı insanlar, beyaz biberin sindirim sistemi sağlığını destekleyebileceğini düşünmektedir. Baharatlar, yemeklerin sindirimini artırabilir.
Ağrı ve İltihap Azaltıcı Etkiler
Bazı baharatlar, özellikle içerdikleri bileşenler sayesinde ağrı ve iltihap azaltıcı özelliklere sahip olabilir.
En Çok Okunan Haberler
- Almanya'da 'Noel pazarına' araçlı saldırı
- Gazeteci Özlem Gürses gözaltına alındı
- Tel Aviv’i balistik füze ile vurdular
- Yoğun bakımdaki Emre'den acı haber
- 'Kanlı Noel' saldırganı hakkında neler biliniyor?
- Otel ve villa yapılacak
- Üniversiteden skandal ilan
- 'Ekonomist Erdoğan'ı sordu, yanıt İmamoğlu oldu!
- 'Yaptığınız kötülük hiç unutulmayacak!'
- 10 milyon dolarlık ödülü kaldırdılar!