Mor patates nedir? Mor patates ile neler yapılır?
Patates, kızartmadan haşlamaya pek çok hali ile sofralarımızda yer buluyor. Tatlı patates olarak adalandırılan mor patates ise henüz yeni yeni mutfaklara girmeye başladı.
Mor patates nedir?
Latince ismi Dioscorea alata olan mor patates adını renginden alıyor. Uzak Doğu ülkelerinde sıklıkla tüketilen ve aroması dolayısıyla "tatlı patates" olarak da bilinen mor patates Türkiye'de de ekilmeye başlandı.
Mor patates ve normal patatesin farkı nedir?
Mor patates karbonhidrat, potasyum, C vitamini, folik asit ve demir kaynağı olarak biliniyor. Mor patatesin Lif oranı çok yüksek, nişasta oranı ise çok düşük. Mor patatesin antioksidan değeri çok yüksek.
Mor patates ile ne yapılır?
Mor patates, rengi sebebiyle doğal bir pigment olarak pastalarda, böreklerde, çikolatalarda ve tatlılarda kullanılıyor. Haşlanarak ya da fırınlanarak pişirilebilen mor patates salatalarda da kullanılıyor.
En Çok Okunan Haberler
- Diğer oğlu da tutuklandı!
- 'Erken seçim' ve 'Demirtaş' yanıtı
- AKP ve CHP arasındaki fark açılıyor!
- Görevlerine son verilmesi talebiyle dava açıldı
- İddia: Reza Zarrab Miami'de evleniyor
- Yılmaz Özdil kalp krizi geçirdi
- Oğluna sahip çıktı, Özel'e hakaret etti!
- İşte 2 milyon liranın aylık faiz getirisi
- ‘Öcalan istedi, heyete katıldı’
- Özel'den 'Beşiktaş Belediyesi' tepkisi!