Bayram öncesi dikkat! Sahte baklavayı anlamanın yolları
Bayram tatlınızı seçerken dikkat! Sahte baklavayı anlamanın püf noktalarını öğrenin, sağlığınızı ve cebinizi koruyun.

Bayram sofralarının vazgeçilmezi olan baklava, ne yazık ki her zaman gerçek malzemelerle üretilmiyor. Sahte veya düşük kaliteli baklavalar, sağlığınızı riske atarken paranızın boşa gitmesine de neden olabilir. Peki, sahte baklavayı anlamanın yolları nelerdir? İşte bayram öncesi baklava alırken dikkat etmeniz gerekenler!
1. ŞERBETİ BAL GİBİ YAPIŞKAN MI?
Gerçek baklava, hafif ve akışkan bir şerbet içerir. Eğer baklavanın şerbeti yoğun, yapışkan ve bal kıvamındaysa, glikoz şurubu kullanılmış olabilir. Glikozlu baklava ağızda tatlı bir yanma hissi bırakır.
2. RENGİ FAZLA SARIYSA DİKKAT!
Hakiki tereyağıyla yapılan baklava, altın sarısı ve doğal bir parlaklığa sahiptir. Ancak aşırı parlak ve koyu sarı baklavalar, sahte veya boyalı yağlarla yapılmış olabilir.
3. KATMANLARI SAYIN
Gerçek bir baklava ince ince açılmış yufkalardan oluşur. Eğer katmanlar kalın ve az ise, hamurun kalitesiz olduğunu gösterir. Gerçek baklava, çatalı batırdığınızda kat kat açılır ve dağılmaz.
4. AĞIZDA DAĞILIYOR MU?
Kaliteli baklava, ısırdığınız anda çıtır bir ses çıkarır ve ağızda dağılır. Eğer baklava sakız gibi uzuyorsa veya dişinize yapışıyorsa, hamurunda nişasta oranı fazla olabilir.
5. FİYATINA ŞÜPHEYLE YAKLAŞIN
Gerçek bir baklavada kaliteli tereyağı, bol fıstık veya ceviz kullanılır. Eğer bir baklava normal fiyatın çok altındaysa, içindeki malzemelerden çalındığını ve kalitesiz ürünler kullanıldığını düşünebilirsiniz.

En Çok Okunan Haberler
-
Volkan Konak için insanlık dışı sözler
-
En son ankette Erdoğan'ı üzecek sonuç!
-
Tutuklamayı reddeden hakime ceza!
-
Bahçeli'den 'yeni anayasa' çağrısı!
-
'Sen bilmez misin devrimciler korkmaz'
-
Ferhat Göçer: 'Yetkilileri defalarca uyardım'
-
DBL Entertainment'in sahibinden 'zorunlu' açıklama!
-
Özel'den İBB'ye 'kayyum' iddiası!
-
Trevor Noah'ın gösterisi iptal edildi
-
Volkan Konak sahnede hayatını kaybetti