Bayat ekmekten 1 tepsi dolusu börek yapın - Aşçılar ziyan etmiyormuş
Bayat ekmekle yapılan börek tarifi nasıldır? İşte Türk mutfağının en farklı börek tarifi
Bayat ekmekleri genelde çöpe atıyor ve ziyan ediyoruz. Oysa bayat ekmekten sadece köfte yapılmıyor aynı zamanda puf puf kabaran börekte yapılabiliyor. Tarifsiteniz'de yer alan bir tarif; Son dönemin en popüler tarifleri arasında yer alıyor.
Peki bayat ekmek böreği için gerekli malzemeler nelerdir?
Bayatlamış 1,5 ekmek veya pide
1,5 su bardağı kadar süt
2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ
1 tatlı kaşığı kadar tuz
1 paket kadar kabartma tozu
2 adet orta boy yumurta
1 su bardağı kadar beyaz peynir
Yarım demet kadar maydanoz
Ve Kaşar peyniri
BAYAT EKMEKTEN BÖREK TARİFİNİN YAPILIŞI
İlk olarak bayat ekmekleri elimizle küçük parçalar halinde koparalım ve derin bir kabın içerisine yumurtayla sırasıyla sütü, sıvı yağı, tuzu, kabartma tozunu koyup iyice birbirine karışana dek çırpalım
Sonrasında ise içerisine peynir ve maydanozu ekleyelim. Ardından bu karışımın içerisine küçük parçalar halinde hazırladığımız veya dilimlediğimiz bayat ekmeklerimizi yavaş yavaş batıralım. Ekmeklerin her tarafı yeterince ıslanınca yağlanmış fırın tepsisine yarısını ekliyoruz. Arasına rendelenmiş kaşar peynirlerinden serpiştiriyoruz.
Diğer kalanın da peynirlerin üzerine ekliyor ve önceden ısıtılmış olan 200 derecelik fırınımıza sürüyoruz. Ekmekler iyice kızarmaya başlayınca fırını açıp tekrardan her tarafına kaşar peyniri rendesinden serpiştiriyor ve tekrar fırına sürüp peynirler eriyinceye kadar pişiriyoruz.. Sıcak yenmesi tavsiye edilen bayat ekmek böreğimiz işte bu kadar basit...
Fırınınızı ara sıra kontrol etmenizde fayda var. Börekleriniz yanmadan güzelce pişirmeye dikkat etmelisiniz..
Bu böreği dilerseniz beş çayında dilerseniz sabah kahvaltısında tüketebilirsiniz.
ALTERNATİF TARİF
Bayat ekmekle yapılan alternatif bir tarifimiz daha bulunuyor. Dilerseniz bu tarifi de deneyebilirsiniz;
1 tane bayat ekmek
3 yumurta
1 çay kaşığı tuz - 4 gram
çeyrek çay bardağı sıvıyağ - 25 ml
1 su bardağı yoğurt - 220 gram
1 tane domates
1 tutam maydanoz
120 - gram rendelenmiş kaşar peynir
100 - gram beyaz peynir
1 çay kaşığı pul biber
HAZIRLANIŞI
*Ekmeği bir parmak kalınlığında dilimler halinde kesin.
*Böreğinizi pişireceğiniz tavayı iyice yağlayın.
*Ekmekleri tavaya dizin. Aralarında boşluk kalmamalı.
*Bir kaseye yumurtaları kırın. Üzerine baharatları ekleyin ve ezilmiş beyaz peyniri de ilave edin.
*Rendelediğiniz kaşarları ve ufak ufak doğranmış domatesleri de bu harcın içine ilave edin.
*İnce kıyılmış maydanozu ve yoğurdu da ekleyin. Yoğurt hem lezzet verecek hem de kızarmasını sağlayacak.
*Harcı bir çatal ile iyice karıştırın tüm malzemeler iyice karışsın.
*Fırın tepsisine dizdiğiniz ekmeklerin üzerine bu karışımı bir kaşık yardımıyla eşit biçimde yayın.
*Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 dakika kadar pişirin.
*Dilimleyerek servis edin.
*Afiyet olsun!
En Çok Okunan Haberler
- Ayşe’yi siz öldürdünüz!
- 'Erdoğan dönemi artık kapandı'
- AKP’li üyeler bütçe oturumunu terk etti
- Ölüm nedeni belli oldu
- İstanbul'da metro yangını
- 5 çocuğunu kaybeden anne yalanladı
- İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne soruşturma!
- AKP döneminde ne kadar harcanmıştı?
- 'Vız gelir tırıs gider'
- Bahçeli profil videosu, el yükseltme, şifre çözme