Bamya hasadı başladı: 4400 ton üretilecek: Rekolte fazlalığı bekleniyor
Türkiye’de bamya üretimi yapılan şehirler arasında ilk sırada yer alan Osmaniye’de hasat başladı. Tarladan 80 Türk Lirasına alıcı bulan bamya üreticisinin de yüzünü güldürdü.

Osmaniye Cevdetiye Beldesinde bamya üretimi yapan Osman Başaran’ın tarlasında gerçekleştirilen hasat programına, Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, Tarım ve Orman İl Müdürü Erdem Kolabaş katıldı. Tarladan 70-80 Türk Lirasına alıcı bulan bamya, yemeklik olarak Türkiye’nin birçok iline gönderiliyor.
Hasat programının ardından konuşan Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, “Bugün Osmaniye’mizin Cevdetiye Kasabasında bamya hasadına katıldık. Bamya üretiminde Osmaniye’miz şu anda Türkiye'de birinci durumdadır. Yaklaşık 2800 dekar alanda 4400 ton bamya üretilmektedir. Bamya ilimizde üretim anlamında çok iyi gidiyor, istihdam anlamında da önemli. Bütün bamya üreticilerimize bereketli bir hasat dönemi diliyorum. Bamya hasadında çalışanlara kolaylıklar diliyorum” dedi.

En Çok Okunan Haberler
-
'Savcının gönderdiği yazılarda var bu...'
-
Japon deprem uzmanından korkutan açıklama
-
'Sizde hiç mi insanlıktan eser kalmadı?'
-
Silivri'de İmamoğlu ile görüşecek
-
'Eğer İmamoğlu suçlu çıkarsa siyaseti bırakıyorum!'
-
Emeklinin TÜİK’e karşı davası istinaf yolunda
-
'Böyle bir açıklamam yoktur'
-
Miting biter bitmez Özel'i hedef aldı!
-
'Aklıma gelen 4 kalem işinizi paylaşıyorum...'
-
AYM iptal ediyor, iktidar teklif üzerine teklif sunuyor