300 yıllık geçmişe sahip! Yok olmasın diye ekilmişti, ilk hasadı yapıldı
Antalya'da Konyaaltı Belediyesi, çandır fasulyesinin yok olmasını engellemek, bilinirliğini artırmak ve bölge çiftçisini üretime teşvik etmek amacıyla ekilen fasulyenin hasadını gerçekleştirdi
Konyaaltı Belediyesi, Yarbaşçandır Mahallesi'ndeki 5 dönümlük alanda üretimini yaptığı çandır fasulyesinin hasadını gerçekleştirdi. Coğrafi işaret başvuru süreci devam eden çandır fasulyesinin, 300 yıllık bir geçmişe sahip olduğunu aktaran Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan, “Yüzlerce yıllık bu geleneği yaşatmaya ve bölge halkın yanında olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
“MİRASIMIZ YAŞAYACAK”
Konyaaltı Belediyesi, bölgenin kültürel mirası olan çandır fasulyesinin yaşatılması için yalnızca ekim ve hasat aşamalarında değil, aynı zamanda tanıtım ve pazarlama alanında da aktif rol alıyor. Çandır fasulyesi ile ilgili düzenlenen şenlikler ve teşvik programları sayesinde, bölgedeki üreticiler kendilerini daha güçlü hissediyor ve geleneksel üretimi sürdürmek için motive oluyor. Çandır fasulyesinin tanıtımına önem verdiklerini vurgulayan Başkan Kotan, “300 yıllık mirasımızı yaşatmaya, üreticilerimizi desteklemeye devam edeceğiz” dedi.
En Çok Okunan Haberler
- ‘Binadan çıkamıyorum, bu çaresizliğe...'
- CHP'den Erdoğan'a sert yanıt!
- Öğrencisinin Suriye'de Bakan olduğunu öğrendi
- Volkan Demirel'den Şenol Güneş'e sert sözler
- Evini kiraya verecekler için geri sayım
- Fidan ve Colani yeni dönemi açıkladı
- 'Su sorununu çözmek, DSİ'nin görevi değil'
- 'Çocukları diri diri yakıyor; Filistin'e özgürlük'
- İstanbul Barosu hakkında soruşturma!
- Mis kokulu portakallı kurabiye tarifi