Fransa’da tarihi seçim: Macron mu? Le pen mi?

Abone Ol google-news

Fransa, 24 Nisan Pazar günü, kader seçimine gidiyor. İlk turda en fazla oyu alan iki isim Marine Le Pen ve Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ikinci turda yarışacak.

22 Nisan 2022 Cuma, 20:19

10 Nisan Pazar günü gerçekleşen Fransa cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turunda Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve aşırı sağcı aday Marine Le Pen, en çok oyu alan iki aday olarak ikinci tura katılmaya hak kazandı. Seçimin ikinci turu 24 Nisan Pazar günü yapılacak.

Seçimden üç gün önce de yani 21 Nisan'da iki aday canlı yayınlanan bir programda karşı karşıya geldi. Macron ve Le Pen, bu programda çeşitli konuları tartıştılar. En çok tartışılan konular ise Rusya-Ukrayna Savaşı, Le Pen'in başörtüsü çıkışı, göçmenler ve sosyal konular oldu. Özellikle ilk turun sonlarına doğru iyice ısınan seçim atmosferi bu tartışmayla beraber gergin bir havaya büründü.

Cumhuriyet TV, bu şartlar altında yapılacak Fransa seçimlerinin 2. turunu masaya yatırdı. Gazeteciler Mustafa Birol Güger ve Mehmet Baran Kılıç adayların söylemlerini, temel siyasi tartışma konularını, seçmen eğilimlerini ve sonuçların Türkiye-Fransa ilişkilerine olası etkilerini mercek altına aldı.