YÖK Başkanı'ndan itiraf gibi 'diploma' açıklaması: 'Her kapıyı açmaz...'

Üniversite mezunu işsiz gençlerin sayısı her geçen gün artarken, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, “Diploma kıymetlidir ama tek başına her kapıyı açabilecek bir anahtar değildir. Bir başka ifadeyle üniversite eğitimi bir diploma sağlar ama doğrudan bir meslek kazandırmaz” dedi.

Yayınlanma: 24.06.2024 - 13:53
YÖK Başkanı'ndan itiraf gibi 'diploma' açıklaması: 'Her kapıyı açmaz...'
Abone Ol google-news

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Kültür ve Kongre Merkezi'nde başlayan "Uluslararası Kariyer Günleri" kapsamında düzenlenen "Kariyer Planlamayı Yeniden Şekillendirme: Boşlukları Kapatma" başlıklı konferansta konuştu.

Özvar, üniversite hayatının “son derece kıymetli” olduğunu ve öğrencilere çok şey kattığını ifade etti.

“Üniversitede elde edilen akademik ve teorik birikim gençlerin geleceği açısından fevkalade mühimdir. Ancak üniversite hayatını bununla sınırlı görmemek lazım” diye konuşan Özvar, ülkede artan diplomalı işsizliğe de göndermede bulunarak şu ifadeleri kullandı:

“Diploma evet kıymetlidir ama tek başına her kapıyı açabilecek bir anahtar değildir. Bir başka ifadeyle üniversite eğitimi bir diploma sağlar ama doğrudan bir meslek kazandırmaz. Bu gerçeğin bilincinde olarak hem veliler olarak hem öğrenciler olarak hareket etmek zorundayız. Üniversite hayatını her anlamda büyük bir tecrübe olarak görmek gerekir. Üniversiteler, ders dışı kazanımların elde edildiği, kültürel ve sosyal becerilerin geliştirildiği insana yeni ufuklar kazandıran kurumlardır. Hangi üniversitede ve hangi bölümde okursa okusun gençler kendilerini geliştirmekten ve yeni kazanımlar elde etmekten asla vazgeçmemelidir. Teoriye dayalı öğrenmelerin yanında kendilerini geleceğe hazırlayacak uygulamalara ve ders dışı kazanımlara önem vermelidir.” 


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler