Yıkım kararı verilmişti... Boğaziçi Üniversitesi’ndeki o binalarda 10 yıldır ders yapılıyor
‘Derhal yıkım başlatacağız’ denilen ve çürük olduğu tespit edilen Boğaziçi Üniversitesi'nin Kuzey Kampüsü’ndeki binalarda 10 yıldır eğitime devam ediliyor. Söz konusu binalar İstanbul Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından 2013 yılında “Riskli Yapı” olarak belirlenmişti.
Türkiye'yi sarsan ve 50 bini aşkın yurttaşın hayatını kaybettiği Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası; özellikle İstanbul'da riskli yapıların varlığı tartışılmaya devam ediyor.
Son olarak, Boğaziçi Üniversitesi’nde 2013'te yapılan incelemede çürük olduğu tespit edilen ve 'Derhal yıkım başlatacağız' denilen Kuzey Kampüsü’ndeki binalarda 10 yıldır eğitim devam edildiği ortaya çıktı.
Kuzey Kampüsü’ndeki yapıların riskli olduğu Çevre Bakanlığı’nın 2013 yılındaki incelemesinde tespit edildi. Raporda, söz konusu yapıların fiziksel ömrünü tamamladığı belirtildi. O tarihte imar planı değişiklikleri yapıldı, öğrencilerin güvenli binalara taşınacağı ve yıkıma başlanacağı açıklandı. Ancak aradan geçen 10 yılda eğitime devam edildi.
'RİSKLİ YAPI' DENMİŞTİ
Karar gazetesinden Eda Narin’in haberine göre; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, geçen yıl Boğaziçi Üniversitesi’nin Kuzey Kampüsü’nün de içinde yer aldığı imar plan değişikliği hazırladı.
Planlama içerisinde yer alan Boğaziçi Üniversitesi Kuzey Kampüsü’ndeki Kare Blok ile YADYOK-II binası, Aptullah Kuran Kütüphanesi, Turgut Noyan binası, İstanbul Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından 2013 yılında “Riskli Yapı” olarak belirlenmişti.
YIKIM KARARI ÇIKTI
Son olarak ise Kuzey Kampüs’teki 40 yıllık Aptullah Kuran Kütüphanesi için yıkım kararı çıktı. Üniversitenin yapı işleri ve teknik daire başkanlığından genel sekreterliğe gönderilen 24 Mart tarihli bilgi notunda, Sarıyer Belediyesi’nin 9 Nisan 2021’de aldığı yıkım kararının uygulanması için ‘binanın ivedilikle boşaltılması gerektiği’ belirtildi.
'KAYYUM'DA GÖSTERİLEN HIZLI REFLEKS, DEPREMDE NEDEN YOK?
Boğaziçi Üniversitesi’nde binaların kolonlarındaki büyük çatlaklar ve demirlerdeki ağır korozyon gözle görülür hale geldi.
Her gün çürük binaları kullanan öğrenciler ise sosyal medyada ‘Kayyum ataması söz konusu olduğunda gösterilen hızlı refleks deprem için neden gösterilmiyor’ paylaşımları yaptı.
En Çok Okunan Haberler
- Diğer oğlu da tutuklandı!
- 'Erken seçim' ve 'Demirtaş' yanıtı
- AKP ve CHP arasındaki fark açılıyor!
- Görevlerine son verilmesi talebiyle dava açıldı
- Düzene dur diyecek savcı yok mu?
- Yılmaz Özdil kalp krizi geçirdi
- Usta oyuncu hayatını kaybetti!
- İddia: Reza Zarrab Miami'de evleniyor
- Savcı mütalaasını açıkladı
- 'Söylem birliği' vurgusu