Yeniden Refahlı Belediye Başkanı Gülpınar'dan 'sokak hayvanları' resti: 'Hayatımda ilk defa kanunu çiğneyebilirim'

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin Yeniden Refah Partili Başkanı Kasım Gülpınar, sokak hayvanları yasa teklifine tepki gösterdi. Gülpınar, teklifin yasalaşması haline uymayacağını belirterek, "Ben bunu burada uygulatmam. Kesinlikle ben buna müsaade etmem. Hayatımda ilk defa bir kanunu çiğnemekle karşı karşıya kalabilirim" dedi.

Yeniden Refahlı Belediye Başkanı Gülpınar'dan 'sokak hayvanları' resti: 'Hayatımda ilk defa kanunu çiğneyebilirim'
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 24.07.2024 - 16:30

Sokak hayvanlarının katledilmesini öngören yasa teklifi tüm tepkilere rağmen komisyondan geçti.

Yasa teklifine bir tepki de Yeniden Refah Partisi (YRP) Şanlıurfa Belediye Başkanı Kasım Gürpınar’dan geldi.

Gürpınar da tasarının yasalaşması durumunda yasaya uymayacağını açıkladı.

'İLK DEFA BİR KANUNU ÇİĞNEMEKLE KARŞI KARŞIYA KALABİLİRİM'

Gülpınar, sokak hayvanları düzenlemesiyle ilgili şunları söyledi:

"Bizim baştan beri bakış açımız çok net. Kendi evinde hayvan besleyen bir hayvansever olarak bunu net söylüyorum. Burada tabii kanunu iyi bir incelemek lazım. Bu kanun çıksın bir bakalım. Şimdi ötenazi derken barınağa götürdüğün her hayvanın ötanazisinden muhtemelen bahsetmiyorlardır. Bu ötenazi uygulaması dünyanın başka ülkelerinde de var. İngiltere’de var, bildiğim kadarıyla İsviçre’de de var.

Tabii ki sağlıklı, hiçbir şekilde bir sıkıntısı olmayan bir hayvanı öldürmek gibi abes bir durum olamaz. Benim onu tasvip etmem mümkün değil zaten. ‘Barınağa götürdüğün bütün hayvanlara ötenazi yap’ şeklinde bir karar alınacağına ben inanmıyorum.

Diyelim ki böyle bir şey oldu. Kesinlikle ben bunu açık söylüyorum bakın, ben bunu burada uygulatmam. Kesinlikle ben buna müsaade etmem. Evet, kanundur dersiniz ama belki hayatımda ilk defa bir kanunu çiğnemekle karşı karşıya kalabilirim. Ki inanmıyorum öyle bir şey çıkaracaklarına ama bir görelim, bakalım detayları."


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler