Yargıtay’dan emsal karar: Fırlatılan armut 'silah' sayıldı!
Yargıtay, bir trafik kavgasında karşı tarafı yaralamak amacıyla fırlatılan armudu silah olarak nitelendirdi.

Antalya'da 27 Temmuz 2021’de F.A., arkadan gelen bir otomobilin korna çalarak tacizde bulunması üzerine “dur” işareti yaptı.
Kırmızı ışıkta aracından inen İ.A., F.A’nın kapısını açıp bağırarak elindeki armudu ona fırlattı ve olay karakola taşındı.
YARALAMAYA TEŞEBBÜS İDDİASI
Sabah'ın haberine göre, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı, İ.A.’nın “silahla kasten yaralama” suçundan cezalandırılmasını istedi.
Antalya 3. Asliye Ceza Mahkemesi, İ.A.’nın “silahla basit yaralama” suçundan beraatine hükmederken, F.A. kararı istinaf mahkemesine taşıdı.
Antalya Bölge Adliye Mahkemesi 4. Ceza Dairesi, yerel mahkemenin kararını bozdu.
DOSYA YARGITAY’A GİTTİ
F.A., bu kez dosyayı Yargıtay’a götürdü.
Yargıtay 1. Ceza Dairesi, armudun saldırı sırasında doğrudan yaralama aracı olarak kullanılmadığını, ancak bir eşyanın fiilen saldırıda kullanılması halinde silah sayılabileceğini belirterek, olayda armudun silah olarak kabul edildiğine hükmetti.
İlgili Haberler

En Çok Okunan Haberler
-
Ahmet Ercan'dan 'büyük İstanbul depremi' açıklaması
-
Japon deprem uzmanından korkutan açıklama
-
'Sizde hiç mi insanlıktan eser kalmadı?'
-
Mitinge damga vuran konuşmanın arka planı ortaya çıktı
-
'Eğer İmamoğlu suçlu çıkarsa siyaseti bırakıyorum!'
-
Silivri'de İmamoğlu ile görüşecek
-
İşte gözaltına alınan isimler!
-
Miting biter bitmez Özel'i hedef aldı!
-
'Böyle bir açıklamam yoktur'
-
'Savcının gönderdiği yazılarda var bu...'