Tutar Sitesi davasında ailelerden tepki

Özcan, kurumların soruları yanıtsız bırakmasının ya da çelişkili yanıtlar vermesinin akla başka olasılıkları getirdiğini belirtti.

Tutar Sitesi davasında ailelerden tepki
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 05.06.2024 - 04:00

Adana'da 64 kişiye mezar olan ve tutuklu sanığın bulunmadığı Tutar Yapı Sitesi C blok davasında üçüncü duruşma Mayıs ayında görüldü. Buna karşın Şubat ayında görülen ikinci duruşmanın ara kararların birçoğu ilgili kurumlarca uygulanmadı. Duruma tepki gösteren kayıp yakını ve dava avukatı Mehtap Akyüz Özcan Cumhuriyet’e konuştu. “Mahkeme’nin ikinci duruşmada tanık ve müşteki beyanlarını yeni delil kabul ettiğini ve suç duyurusunda bulunmaya yönelik ara karar verdiğini” anımsatan Av. Özcan, “Ancak savcılık, 3 aydan fazla zaman geçmesine karşın dosyadan evrak asıllarını istemek dışında hiçbir işlem yapmadı” dedi. Savcılığın konuya ilişkin mahkemenin yazısına da yanıt vermediğini belirten Av. Özcan sözlerine şöyle devam etti:

“AKLIMIZA BAŞKA İHTİMALLER GELİYOR”
“Yurtdışında yakalanan sanık ile ilgili Karadağ yanıt vermiyor. Belediye kendisine yöneltilen sorulara çelişkili yanıt veriyor. Karadeniz Teknik Üniversitesi, mahkemenin ‘Bilirkişi raporunun hazırlanmasındaki son durumun öğrenilmesine ilişkin’ yazdığı yazıya cevap vermiyor. Tüm kurumların böyle ortak bir tavır içinde olmaları aklımıza başka ihtimaller getiriyor. Süreç neden bu kadar ağırdan alınıyor? Yoksa sorumlulara zaman kazandırmaya mı çalışılıyor? Bizim artık sabrımız da gücümüz de kalmadı. Sanık sandalyelerinin bir an önce dolmasını istiyoruz.”


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon