Ticaret Bakanlığı Ankara'da hamburger ve dönere ilişkin gramaj denetimi yaptı
Ticaret Bakanlığı ekipleri, Ankara'daki bazı işletmelerde döner, iskender ve hamburgerin gramaj belirtilerek satılmasına ilişkin denetim gerçekleştirdi.

Ticaret Bakanlığı, tüketicilerin doğru bilgilendirilmesi amacıyla döner, iskender ve hamburgerde tarife ve fiyat listelerinde gramaj bilgilerine yer verilmesine ilişkin olarak sektörü temsil eden Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonunu bilgilendirmişti.
Bakanlık, bu bilgilendirmenin ardından, ülke genelinde konuya ilişkin denetimlerini yoğunlaştırdı.
Bu kapsamda Ankara Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri, ana bileşiği et ya da köfte olan döner, iskender ve hamburgerin bulunduğu menülerde gramaj bilgisine yer verilmesi zorunluluğuna ilişkin denetim yaptı.
HER BİR ÜRÜN İÇİN AYRI İDARİ YAPTIRIM
Denetimlerde, tarife ve fiyat listelerinde bu ürünlerin içeriğindeki et ve köfteye ilişkin gramaj bilgilerine yer verilip verilmediği incelendi. İncelemeler sonucunda uygunsuzluk tespit edilen işletmelere her bir ürün için ayrı ayrı idari yaptırım uygulanacak.
Ekipler, Ankara'daki bazı işletmelerde vatandaşların fiyat karşılaştırması yapabilmesi ve doğru bilgilendirilmesi amacıyla denetim gerçekleştirdi.
Ticari teamülle yerleşmiş satış usulü olarak ağırlığı ölçülerek ve farklı gramajlarda satılan döner ve iskender ile yaygın olarak tercih edilen hamburger özelinde tüketicilerin ekonomik çıkarlarının korunması, doğru ve eksiksiz bilgilendirilmesi için sektörde bu alanda faaliyet gösteren işletmelerin tarife ve fiyat listelerinde ürünlerin ayırıcı özelliği olarak gramaj bilgilerine yer vermesi önem taşıyor.

En Çok Okunan Haberler
-
Deniz Uğur boykot çağrısı yapan oyuncuları hedef aldı!
-
Kurultay sonrası yol haritası açıklandı!
-
Dikkat çeken 'Erdoğan ve Suriye' mesajı
-
İptal kararında olağanüstü kurultay da iptal olur mu?
-
Otomobil TIR'ın altına girdi: 4 ölü
-
Ümit Özdağ'a iddianame tartışması istifa getirdi
-
İmamoğlu'ndan dikkat çeken mesaj!
-
Berna Laçin'den 'alkol boykotu' çağrısı
-
CHP'li Oğuz Kaan Salıcı'dan kurultay açıklaması
-
'Bir iftiracı tanığın daha ipliği pazara çıktı'