TGB, ABD askerinin başına çuval geçirdi

Türkiye Gençlik Birliği üyeleri, İsrail'i korumak amacıyla İzmir Limanı'na demirleyen ABD'nin en büyük taarruz gemisi USS Wasp'ta görevli bir Amerikan askerinin başına çuval geçirdi. Eylem sonrasında 15 kişi gözaltına alındı.

TGB, ABD askerinin başına çuval geçirdi
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 02.09.2024 - 16:32

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyeleri, İsrail’i korumakla görevli İzmir Limanı’na demirleyen ve ABD’nin en büyük taarruz gemisi görevini gören USS Wasp’ta görevli bir Amerikan askerinin başına çuval geçirdi. Bir diğer ABD askerinin ise olay sırasında arkadaşına yardım etmeye çalıştığı görüldü.

‘'ELİ KANLI ABD ASKERLERİNİN TÜRKİYE’DE YERİ YOK’'

TGB Genel Başkanı Kayahan Çetin yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

"İsrail’e kalkan olan, Mehmetçiğin ve binlerce Filistinlinin katili olan Amerikan askerlerine bu topraklarda rahat vermeyeceğiz. Vatan evlatları Amerikan kurşunlarıyla şehit edilirken ABD askerleri ellerini kollarını sallayarak ülkemizde rahat rahat gezemez! Eli kanlı ABD askerlerinin Türkiye’de yeri yok! Mehmetçiğin katilleri, Filistinlilerin, Iraklıların, Yemenlilerin katilleri defolun gidin ülkemizden.

30 Ağustos’un yıldönümünde limanlarımıza gelip Türk milletine meydan okuyanlardan hesap soracağız." 

Amerikan askerinin başına çuvalı geçiren TGB’liler “Mehmetçiğin Katili Amerika, Üslere El Konsun ABD Defolsun, Katil ABD, Katil İsrail, Atatürk Gençliği Görev Başında” sloganlarını attı.

ÇUVAL GEÇİREN EYLEMCİLER GÖZALTINDA

Aralarında TGB Genel Başkanı Kayahan Çetin’in de bulunduğu 15 TGB’li gözaltına alındı. 

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

İzmir'de ABD'nin taarruz gemisinde görevli askerin kafasına çuval geçirilmesine ilişkin İzmir Valiliği’nden yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada olaya karışan 15 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İlimiz Konak ilçesi Kıbrıs Şehitleri Caddesi üzerinde, 02.09.2024 Pazartesi günü 16.00 sıralarında, Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi 2’si kadın, 13’ü erkek toplam 15 şahıstan oluşan grup tarafından, ABD vatandaşı sivil giyimli 2 askerî personele fizikî saldırıda bulunulmuştur. Ayrıca, 5 sivil giyimli ABD askerinin de uzaktan görerek dahil olduğu olaya, emniyet güçlerimiz tarafından süratle müdahale edilmiştir. Olayı gerçekleştiren 15 şüpheli yakalanmış ve nöbetçi cumhuriyet savcısının talimatıyla gözaltına alınmıştır. Konuyla ilgili adlî tahkikat başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler