Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan yandaşa yeni rant

Tarım Orman İş Genel Başkanı Şükrü Durmuş, Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı genel müdürlüklerde çalışan yaklaşık 80 bin çalışanın koruyucu kıyafetleri için ayrılan anaparanın ihale ile bir firmaya verildiğini, emekçilere ise kendilerine ayrılan paranın dörtte birinin kaldığını açıkladı.

Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan yandaşa yeni rant
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 12.09.2024 - 16:29

Tarım Orman-İş Sendikası tarafından Tarım ve Orman Bakanlığı ve bağlı genel müdürlüklerde çalışan yaklaşık 80 bin çalışana koruyucu elbiseler için ayrılan paranın seçilen bir firmaya aktarıldığı açıklandı. İddiaya göre kurum, ilgili firma aracılığıyla veterinerlere 7 bin 360 TL, teknik hizmet sınıfında çalışanlara 6 bin 460 TL, idari hizmet sınıfında çalışanları ise 5 bin 455 TL tutarında alışveriş fişi verdi ancak tanımlanan gerekli kıyafetlerin piyasa bedelinin yaklaşık 25 bin TL olduğu ortaya çıktı. Sendika, emekçilerin alışveriş yapması için seçilen firmada ise gerekli elbiselerin bulunmadığı belirledi. Tarım Orman-İş Sendikası emekçileri dün bakanlık önünde toplanarak konuya ilişkin basın açıklaması gerçekleştirdi. Grup adına açıklamayı yapan Tarım Orman İş Genel Başkanı Şükrü Durmuş, yürütülen politikalarla Türkiye’de tarım ve ormancılığın çökme noktasına geldiğini ve bu politikalar yetmezmiş gibi emekçilerin haklarına da göz dikildiğini söyledi. 

'VURGUNUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ'

Bakanlık ve genel müdürlüklerde çalışan 80 bin kamu işçisinin koruyucu elbiseleri üzerinden birilerine rant devşir edildiğine işaret eden Durmuş, memurların yürüttükleri görev gereği yasalarca tanınmış koruyucu elbiseleri olduğunu ve bu elbiselerin yürütülen hizmete ilişkin düzenlendiğini anımsattı. Yasada yer alan ‘tanımlanan kıyafetler aynı verilir’ ifadesinin kurumun günün koşullarına ve standartlarına göre uygun ihale açması anlamına geldiğini kaydetti. Durmuş, “Bu kupon bir firmayla anlaşma yapılarak verilmiş. Firmayı araştırdığımızda Türkiye’de resmi olarak bir mekanının olmadığını, satışlarını internet üzerinden yürüttüğünü tespit ettik. Yani giysiler karşılığı anapara bu firmaya aktarıldı ve firma üzerinden de verilen kuponlarla emekçilerin alışveriş yapması isteniyor. Bu yasalara aykırı olduğu gibi gayri ahlaki bir tutumdur. Normal koşullarda bakıldığında bu iş için ayrılan paranın dörtte biri kadar emekçilere kupon veriliyor. Dörtte üçü hiç ediliyor. Bu anlaşma nasıl yapıldı? İlgili firmaya ne kadar para ödendi? Bu konuda tarım orman emekçilerine açıklama yapılması gerekir. Bizler bu usulsüzlüğün, bu vurgunun takipçisi olacağız” ifadelerini kullandı. Durmuş, yargı süreci başlatacaklarını açıkladı.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler