Sorguları tamamlandı: 'Narin' cinayetinde 9 kişiye tutuklama talebi! Kimlikleri belli oldu

Diyarbakır’da 8 yaşındaki Narin Güran'ın öldürülmesiyle ilgili soruşturma kapsamında gözaltına alınan 22 şüphelinin 12 saat süren savcılık sorguları tamamlandı. Şüpheliler, Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. Gözaltındaki 9 kişiye tutuklama talep edildiği öğrenildi. Tutuklama talebi istenen 9 kişinin kimleri belli oldu.

Sorguları tamamlandı: 'Narin' cinayetinde 9 kişiye tutuklama talebi! Kimlikleri belli oldu
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 12.09.2024 - 20:15

Diyarbakır’da 21 Ağustos'ta kaybolan ve 8 Eylül'de cansız bedeni derede bulunan 8 yaşındaki Narin Güran’ın öldürülmesine ilişkin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında 22 şüphelinin savcılıktaki sorguları tamamlandı. 

Soruşturma kapsamında Narin’in ölü bulunduğu 8 Eylül günü aralarında Narin’in babası Arif Güran (44), annesi Yüksel Güran (44), ağabeyi E.G. (18), amcaları Ö.F.G. (29), B.G. (37), F.G. (42), K.G. (31), M.G. (40), H.İ.G., amca oğulları U.G. (24) ve O.G. (23), amca kızları M.G. (15) ve B.G. (19), kuzeninin oğlu D.G. (22), yengeleri M.G. (46) ve M.G. (39), halası A.K. (40), eniştesi M.Ş., Salim Güran'ın işçileri Ö.Y ve M.S. (40) ile işçinin 15 yaşındaki oğlu ile M.K. (23) ve ismi öğrenilemeyen bir kişi gözaltına alınmıştı.

Jandarmadaki sorguları tamamlanan şüpheliler, bu sabah saat 06.00’da Diyarbakır Adliyesi’ne getirilmişti. Yaklaşık 12 saat süren savcılık sorguları tamamlanan şüpheliler, Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. 

DHA'nın aktardığına göre, Diyarbakır'da Narin cinayeti soruşturmasında 9 kişi tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi, 3 adli kontrol olmak üzere 13 kişi serbest kaldı.

TUTUKLAMA TALEBİ İSTENEN KİŞİLERİN KİMLİKLERI BELLİ OLDU

Anne Yüksel Güran ve abi Enes Güran: Kasten, öldürme suçuna iştirak etme

Kuzeni Muhammet Kaya: Suçluyu kayırma, suç delillerini yok etme 

Kuzeni Birsen Güran: Suçluyu kayırma, suç delillerini yok etme 

Yengesi Maşallah Güran: Suçluyu kayırma, suç delillerini yok etme

Salim Güran'ın işçisi Mehmet Selim Atasoy: Suçluyu kayırma, suç delillerini yok etme

Salim Güran'ın işçisi Ramazan Atasoy: Suçluyu kayırma, suç delillerini yok etme

Halasının eşi Mehmet Şevket Kaya: Suçluyu kayırma, suç delillerini yok etme

Amcası Fuat Gürcan: Suç delillerini yok etme

Savcılık tarafından alınan ifadelerin ardından, şüphelilerden Melike Güran, Kurtuluş Güran ve Ömer Faruk Güran hakkında Adli Kontrol kararı talep edildi. Baba Arif Güran’ın da aralarında bulunduğu 10 kişi ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon