Son Dakika: Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'den 'zirve' teklifi

Son dakika gelişmesi... Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, "Önümüzdeki günlerde Avrupa'daki güvenlik sorunlarını ele almak için Ukrayna, Almanya ve Türkiye'nin katılımıyla Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi üyeleri arasında zirve düzenlenmesini teklif ediyorum" dedi.

Son Dakika: Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'den 'zirve' teklifi
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 19.02.2022 - 18:31

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, "NATO Ukrayna’yı isteyip istemediği konusunda dürüst olmalı. Önümüzdeki günlerde Avrupa'daki güvenlik sorunlarını ele almak için Ukrayna, Almanya ve Türkiye'nin katılımıyla Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi üyeleri arasında zirve düzenlenmesini teklif ediyorum" dedi.

Ukrayna'nın doğusundaki Donbass bölgesinde Ukrayna ordusu ile Rusya yanlısı ayrılıkçılar arasında çatışmalar şiddetlenirken, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Münih Güvenlik Konferansı'na katılmak üzere Almanya'ya geldi.

"NATO DÜRÜST DAVRANMALI"

Konferansta konuşan Zelenskiy, "Ukrayna'ya düşen bomba Avrupa'ya bir tehdittir. Avrupa'nın güvenlik mimarisi neredeyse yok olmak üzere. Biz dostlarımız yanımızda olsa da olmasa da ülkemizi savunmaya devam edeceğiz. NATO, Ukrayna'nın üyeliği konusunda dürüst olmalı" ifadelerini kullandı.

"BİZİM SAVUNMAMIZ AVRUPA GÜVENLİĞİNİ DE SAĞLIYOR"

Destek çağrısını yineleyen Ukrayna lideri, "Şu anda daha fazla ne yapabilirsiniz? Ukrayna'nın NATO'ya olası üyeliğine destek vermeye devam edebiliriz. Bizim savunmamız Avrupa'nın güvenliğini de sağlıyor. Bu sessizlik devam ettikçe Ukrayna'nın doğusunda sessizlik olmayacak, tüm dünyada sessizlik olmayacak. Tüm dünyanın yaşananları anlaması gerekli" dedi.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon