Son dakika... Kilis'e havan mermileri düştü: MSB'den açıklama geldi!

Son dakika haberi... Kilis’teki mayınlı bölgeye 2 havan mermisi düştü. Bölgede yangın çıktı. Konuya ilişkin MSB'den açıklama geldi.

Son dakika... Kilis'e havan mermileri düştü: MSB'den açıklama geldi!
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 16.10.2024 - 20:16

Suriye tarafından gelen iki havan topu Kilis sınırına düştü. Türk Silahlı Kuvvetleri karşılık verdi.

Akşam saatlerinde Suriye tarafından ateşlenen iki havan topu, Kilis’in kırsal bölgesi Oylum höyüğü ve Akıncılar bölgesine düştü.

Bölgede çıkan yangının ardından Suriye tarafında çatışma sesleri duyuldu.

Milli Savunma Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bölgedeki çatışmalarda dahli olmadığını bildirdi.

ÇATIŞMA İDDİASI YALANLANDI

DHA'nın güvenlik kaynaklarından aktardığı bilgiye göre, bölgede çatışma olduğu iddiası yalanlandı. Yapılan açıklamada "Hudutun Suriye tarafında bir çatışmadan seken bir roket mayınlı araziye düşmüş ve yangın oluşmuştur. Birliklerimizin herhangi bir dahli yoktur. Karşılık da verildiği doğru değildir" ifadeleri kullanıldı. 

VALİLİKTEN AÇIKLAMA: 'SURİYE SINIRLARI İÇERİSİNDEKİ...'

Kilis Valiliği, bugün bölgede çıkan çatışmalara ilişkin görüntülerin sınırın Suriye tarafına ait olduğunu belirterek, "Olayda Kilis'e yönelik herhangi bir saldırı gerçekleşmemiştir" açıklamasını yaptı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada şunlar kaydedildi:

"Bugün saat 17.53 sıralarında Kilis merkez Akıncı köyü karşısında bulunan Suriye sınırları içerisindeki bölgede 2 SMO grubu arasında çıkan çatışmada 1 RPG-7 roketi mayınlı alana isabet etmiş ve o bölgedeki bitki örtüsünde yangına neden olmuştur. Sosyal medyada dolaşımda bulunan söz konusu görüntüler sınırın Suriye tarafına aittir. Olayda Kilis'e yönelik herhangi bir saldırı gerçekleşmemiştir."


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler