Son Dakika... İstanbul Barosu'nun yeni başkanı belli oldu: Yeni başkan İbrahim Kaboğlu

Son dakika haberi... İstanbul Barosu’nun 34. başkanı, Değişim İçin Avukatlar Grubu adayı Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu oldu.

Son Dakika... İstanbul Barosu'nun yeni başkanı belli oldu: Yeni başkan İbrahim Kaboğlu
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 20.10.2024 - 18:22

Türkiye’nin en büyük barosu olan İstanbul Barosu’nda Olağan Genel Kurul dün tamamlandı. Haliç Kongre Merkezinde iki gün süren kurulun son gününde yapılan seçimde Değişim İçin Avukatlar Grubu’nun adayı Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu yeni başkan oldu.

Resmi olmayan sonuçlara göre Kaboğlu 7 bin 197 oy alırken Avukatların Yükselişi Grubu’nun adayı Av. Hasan Kılıç 5 bin 537 oy ile ikinci, Avukat Hakları Grubu’nun adayı Av. Turgay Bilge 4 bin 993 oy ile üçüncü oldu. Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu adayı Av. Filiz Saraç 4 bin 67 oy alırken Önce İlke Çağdaş Avukatlar grubu adayı Av. Ali Gürbüz ise 3 bin 987 oyda kaldı.

Katılım oranı ise yüzde 46 oldu.

“DIŞLAYICI OLMAYACAĞIZ”

Seçim sonrası basın açıklaması yapan ve “Bütün kurumları kucaklayacağız” diyen yeni başkan Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu sözlerine şöyle devam etti:

“Sonuçlar İstanbul Barosu’nun kazandığını gösteriyor. Biz hiçbir zaman dışlayıcı olmayacağız. Hukuku etkili kılmak için yola çıktık, demokratik hukuk devleti için, insan haklarına dayanan laik ve demokratik hukuk devleti için yola çıktık. Ve sizler oylarınızla vaatlerimize oy verdiniz. Biz toplumumuza belirttiğimiz vaatleri bu akşamdan itibaren, yarın sabahtan itibaren teker teker uygulamaya koyacağız. Birincisi şu anda yürürlükte olan mevzuat içerisinde yapılabilecek olanlar. İkincisi yasal önerileri, üçüncüsü ise anayasa karşısındaki tavrımız. Bu çerçevede hiç kimse unutmasın ki İstanbul Barosu bir şirket değildir. İstanbul Barosu, kamu hizmetini icra eden, hukuku öne çıkaran, hukukun üstünlüğünü savunan avukatların üyeliğini yaptığı koca bir örgüttür.”


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon