Son Dakika.. Engin Polat'ın tahliye kararına itiraz reddedildi

Savcılığın Engin Polat ve diğer tahliyelere dair itirazı reddedildi.

Son Dakika.. Engin Polat'ın tahliye kararına itiraz reddedildi
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 06.09.2024 - 16:58

"Kara para aklama" davasının tutuklu sanıkları Engin Polat, Sezgin Polat, Alper Kürşat Polat ve Ahmet Gün'ün tahliyesine ilişkin karara İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yapılan itiraz reddedildi.

Kara para aklama suçundan 4'ü tutuklu 28 sanığın yargılandığı dava bu sabah Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Ard arda görülen 3 duruşma sonucu ara kararını açıklayan mahkeme, tutuklu sanıklar Engin Polat, Sezgin Polat, Alper Kürşat Polat ve Ahmet Gün'ün tahliyesine karar verdi. Ancak öğle saatlerinde bu karara İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı itiraz etti. İtiraz da kısa sürede sonuçlandı ve mahkeme savcılığın itirazını reddetti.

Başsavcılık, sanıklar Engin Polat, Sezgin Polat, Alper Kürşat Polat ve Ahmet Gün'ün tahliyesine itiraz dilekçesinde, şu ifadelere yer verdi:

''Tutuklu sanıklar Engin Polat, Sezgin Polat, Alper Kürşat Polat ve Ahmet Gün'ün lehlerine tahliyeyi gerektirecek ölçüde henüz bir değişikliğin bulunmaması, tutuklama kararındaki gerekçelerin halen mevcudiyetini koruyor olması, sanıkların üzerine atılı suçlara dair delillerin mevcudiyeti, sanıkların üzerine atılı suçların vasıf ve mahiyeti, atılı suçların kanunda öngörülen ceza miktarının üst sınırının Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin 5. maddesinde belirlenen özgürlüğün kısıtlanmasını gerektirir kriterlerin halen mevcut olması ve tutuklu sanıkların kaçma şüphesinin bulunması hususları nazara alınarak, tutulu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesi gerekirken, Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından sanıkların tahliyesine karar verilmesinin usul ve yasaya aykırı olduğu anlaşılmıştır.''

DİLAN POLAT: DEVLETİMİZ SAĞ OLSUN

Dilan Polat tahliye kararını duymasının ardından sevinç çığlıkları atarak zıpladı.  Dilan Polat'ın ilk sözleri "Allah'ım şükürler olsun. Devletimiz sağ olsun. Çok mutluyuz" oldu. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon