Son Dakika... Alaçatı'da orman yangını: İzmir-Çeşme otoyolu trafiğe kapandı

İzmir-Çeşme otoyolunun Uzunkuyu mevkii, makilik alanda çıkan yangın nedeniyle trafiğe kapandı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Alaçatı yangınının kontrol altına alındığını duyurdu.

Son Dakika... Alaçatı'da orman yangını: İzmir-Çeşme otoyolu trafiğe kapandı
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 13.07.2022 - 16:40

İzmir'in Çeşme ilçesi Alaçatı Barajı yakınlarındaki makilikten, saat 13.45 sıralarında alevler yükselmeye başladı. İhbar üzerine bölgeye İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait 3 helikopter, 10 arazöz ve çok sayıda orman işçisi sevk edildi.

Çıkış nedeni henüz belirlenemeyen yangına havadan ve karadan müdahale sürüyor.

"SANTRALLERİN ETRAFINI SARDI"

Öte yandan yangın, Rüzgar Enerji Santralleri’nin de (RES) etrafını sardı. Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangın, İzmir-Çeşme otoyoluna kadar ilerledi.

Bu nedenle, İzmir-Çeşme otoyolunun Uzunkuyu mevkii, makilik alanda çıkan yangın nedeniyle trafiğe kapandı. 

"SÖNDÜRÜLMESİ TEK TEMENNİMİZ"

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan da sosyal medya hesabından yangına ilişkin bir video paylaştı.

Özkan, paylaştığı videoya "Çeşme'de yangın sürüyor. Bu felaketin daha fazla büyümeden söndürülmesi tek temennimiz" notunu düştü.

ALAÇATI YANGINI KONTROL ALTINDA

İzmir Alaçatı yangınının ise kontrol altına alındığını İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer duyurdu. Soyer, “Urla – Alaçatı arasında makilik alanda çıkan yangın, orman ve itfaiye ekiplerimizin müdahalesiyle kontrol altına alındı.Ekiplerin soğutma çalışmaları sürüyor. Bölgemizde şiddetli rüzgar yangın tehlikesini arttırıyor. Lütfen çok dikkatli olalım” açıklamasında bulundu.

Soyer, “Çeşme Otoyolu’nun kuzey tarafındaki yangında soğutma çalışmaları sürüyor. Ancak otoyolun güney kısmına sıçrayan yangın Zeytineli çevresinde rüzgarın etkisiyle büyüdü. Ekiplerimizi, orman yangın söndürme ekiplerine takviye olarak buraya yönlendirdik” dedi.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler