SGK emekçileri hakları için meydanda

Birleşik Kamu İş’e bağlı Büro İş Sendikası üyesi memurlar yurt genelinde olduğu gibi İzmir’de de iş bıraktı. Zam, ikramiye, sosyal haklarda iyileştirme yapılması gibi taleplerini açıklamak üzere SGK İzmir İl Müdürlüğü önünde toplanan kamu emekçileri bir kez daha hükümete seslendi, talepleri hayata geçirilmediği takdirde eylemlerini sürdüreceklerini açıkladı.

SGK emekçileri hakları için meydanda
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 31.03.2023 - 16:20

Son günlerde artan EYT başvurularıyla birlikte iş yükü artan ve uzun mesai saatleriyle karşı karşıya kalan kamu çalışanlarının SGK İl Müdürlüğü önünde yaptığı eylemde konuşan Büro İş Sendikası İzmir Şube Yöneticisi Zafer Çağlar, “SGK personelinin mağduriyetleri katlanarak artıyor. Asgari ücret düzeyinde olan maaşlarla hayatını idame ettirmeye çalışan kurum personelinin iş yoğunluğuna, baskıya ve yaşanan strese dayanacak gücü kalmamıştır. Maaşlarımız kiralarımızı ödemeye dahi yetmemektedir. Hak kayıplarımızı ve mağduriyetlerimizi gündeme getirmek adına iş yavaşlatma, iş bırakma eylemleriyle sesimizi duyurmaya çalıştık" dedi.

"MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK"

"Maalesef bugüne kadar hükümet tarafından SGK personelinin kronikleşmiş sorunlarını çözecek ve mağduriyetini giderecek tek bir somut adım atılmadı" diyen Çağlar, "Aylardır yetkilileri uyarıyorduk, önlem alın, almazsanız vatandaşımız mağdur olacak diyorduk. Kalıcı çözümler istiyoruz. Bugün iş bırakıyoruz, iş bırakmaya mecbur bırakıldık. Defalarca dile getirdik, SGK çalışanları yoğun, yorgun ve yoksul dedik. Sesimizi sağır sultana duyurduk, fakat kurum başkanlığı ve hükümete duyuramadık. Bıkmadan, usanmadan anlatacağız, çünkü biz haklıyız. Bu düzen böyle devam edemez. Etmemeli. Büro İş Sendikası olarak taleplerimiz karşılanıncaya kadar mücadele edeceğiz. 2011 yılında çıkarılan 666 sayılı KHK ile bir bir yok edilen özlük haklarımızı geri istiyoruz. İkramiyelerimizi, sosyal güvenlik tazminatını, uzmanlık kadrosunu, 3600 ek göstergeyi, büyükşehir farkını, kira yardımını, kalıcı ek ödememizi istiyoruz. İnsanca yaşayabileceğimiz ücretlere kavuşana, haklarımızı alana kadar taleplerimizi dile getirmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.


Etiketler: #SGK #İzmir
Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler