Seçil Erzan davasında Denizbank'ın üst düzey yöneticileri dinlendi: Fatih Terim olduğu için fona girmişler

Aralarında ünlü futbolcuların da olduğu ve son olarak Fatih Terim'in de müşteki olarak dahil olduğu Seçil Erzan davasında, Denizbank'ın üst düzey yöneticileri, mahkemede tanık olarak dinlendi.

Yayınlanma: 31.05.2024 - 18:32
Seçil Erzan davasında Denizbank'ın üst düzey yöneticileri dinlendi: Fatih Terim olduğu için fona girmişler
Abone Ol google-news

Aralarında ünlü futbolcuların da olduğu 29 kişiyi yüksek getirili gizli fon vaadiyle dolandırdığı iddiasıyla 11 Nisan 2023'ten beri tutuklu olan Seçil Erzan'ın 'özel belgede sahtecilik' ve 'nitelikli dolandırıcılık' suçlarından 305 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmasına bugün, İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Denizbank'ın üst düzey yöneticileri mahkemede tanık olarak dinlendi.

"FATİH HOCA OLDUĞU İÇİN FONA GİRDİK" DEMİŞ

Mahkemede tanık olarak ifade veren Denizbank Yönetim Kurulu Üyesi Tanju Kaya, 7 Nisan'da banka yöneticisi Sermin Tekin'in kendisini arayarak, "Müşterimiz tarafından Büyükdere Şubesi'nde yolsuzluk olduğu iddiası var" dediğini, kendisinin de Hakan Ateş'i arayarak bilgi verdiğini, ertesi gün ise Fatih Terim, Arda Turan ve Emre Belözoğlu'nun bankaya geldiklerini, Arda Turan'ın, "Fatih hoca olduğu için fona girdik" dediğini, parayı ise banka dışında verdiklerini söylediklerini anlattı.

"FATİH TERİM'İN EVRAKLARI TAM"

Denizbank'ın Teftiş Kurulu yöneticilerinden Cenk İzgi, tanıklık ifadesinin ardından savcısının sorduğu Seçil Erzan'ın mal beyanında değişim gözlemleyip gözlemlemediklerine dair soruya, Seçil Erzan'ın mal beyanında gözle görülür bir artış olmadığını ancak Erzan'ın son zamanlarda ciddi anlamda borçlandığını söyledi. İzgi, beyanında geçen duruşmadan örnek vermek isteyince mahkeme başkanı, geçen duruşmayı nereden bildiğini sordu. İzgi ise duruşma kaydını okuduğunu söyledi. Balkanın, Fatih Terim’in dosyasıyla ilgili inceleme yapıp yapmadıklarına dair sorusuna ise raporlara bakıldığını ve evrakların tam olduğunu kaydetti.

"YASAKTI AMA BİZ YAPIYORDUK"

Tanık beyanlarının ardından söz alan Seçil Erzan, bankada güvenlik ihlali olduğunun çok açık olduğunu söyleyerek, "Gişe işlemlerini banka dışı yapmak yasaktı ama biz yapıyorduk. Şubeden valizlerle çıkıldığı güvenlik kamerası, ATM kameralarına yansıyordu. Ben şube önünde para veriyordum. Alan kişi orada hemen ATM'den yatırıyordu. Banka bunu sormalıydı. Ben işten atılırım diye düşünüyordum. Zaten insanlar bu yüzden tehdit ediyordu" ifadelerini kullandı.

"BANA 'SEN NE YAPIYORSUN' DEMELİYDİLER"

Erzan, ifadesinin devamında, "Banka çalışanlarının paraya dokunması yasaktı. Biz paraya öcü gibi bakıyorduk. Ben burada hukuki olarak bana bir zararı olur mu diye düşünmeden her şeyin doğrusunu anlatıyorum. Yapılan işlemleri bankanın fark etmesi gerekiyprdu. Bankanın bunları görmeme ihtimali yoktu. Bana, 'Sen ne yapıyorsun?' demeliydiler. Ancak bana bunu Mart ayında sordular. Benim canımı alsalar ben son 1 yılda çektiğim acı kadar acı çekmezdim. Keşke öyle olsaydı da bu kadar zarar olmasaydı" diye konuştu. 

"BANKANIN BİLMEMESİ ÇOK ZOR"

Müşterilerin 500 bin lira ve üzeri kredi çekeceği zaman ne için çektiğini belgeli olarak bankaya sunmak zorunda olduklarını kaydeden Erzan, "Arda Turan 33 milyon dolar para çekti. Ancak ne için yatırım yapacağına dair evrak sunmadı. Bölge müdürü beni arayıp, 'Neden belgesi yok?' diye sordu. Çünkü dikkat çeken bir olaydı. Her şey belliydi ve anlaşılabilirdi ama her şeyi ben yapmışım. Sistemsel olarak görmemeleri ve bilmemeleri çok zor" dedi.

"BENİM DOLANDIRICI OLDUĞUMU DÜŞÜNÜYOR MUSUNUZ?"

Mahkeme başkanı, Erzan'a, "Savunmanı bir sonraki duruşmada alacağım. Son söz her zaman senin olacak. Şu an bir talebin varsa onu söyle, tahliye talebin var mı?" diye sordu. Seçil Erzan ise ağlayarak, "Tahliye talebim var tabi ki olmaz mı? Gerçekten benim dolandırıcı olduğumu düşünüyor musunuz? Ben bu olaydan menfaat sağlamadım. Bu paraları ben almış olsam bir plan yapardım. Herkes aldığı paraları da kabul ediyor" dedi.  

"YA TEFECİLER YA DA BANKA"

Bankanın üst düzey yöneticilerinin tanıklık beyanlarında kendisi için "Kaçacağını düşündük" ifadelerini hatırlatan Erzan, "O gün herkesi bankaya ben çağırdım. Ben o gün kaçmayı değil ölmek istedim. Kaçmak aklımın ucundan bile geçmedi. Ya bu paraları tefecilerden alalım ya da banka bu paraları ödesin" şeklinde konuştu.

"ALLAH ŞAHİT BEN DE MAĞDURUM"

Seçil Erzan’ın ardından beyanda bulunan tutuklu sanık Ali Yörük,  dosyada kendisine ait tek bir görüntü olduğunu söyleyerek, "Allah şahit ben bu olaydaki mağdurlardan biriyim" dedi. Ali Yörük’ün bu sözü üzerine Erzan oturduğu yerden ağlayarak, "Ben de aynısını söylüyorum ben bir şey yapmadım. Bu para neredeyse hep birlikte bulalım" ifadelerini kullandı.

TÜM MÜŞTEKİLERİN MAHKEMEDE HAZIR EDİLMESİNE KARAR VERİLDİ

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, Seçil Erzan ile Ali Yörük'ün tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, Fatih Terim dahil tüm müştekilerin gelecek duruşmada mahkemede hazır edilmesine, duruşmaya katılmazlarsa haklarında zorla getirilme kararı çıkarılacağına hükmederek duruşmayı 20 Eylül’e erteledi.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler