Öğrenciler mücadeleye devam ediyor! 'Gençlik Dayanışma Sahnesi'nde buluştular

İstanbul'daki üniversite öğrencileri, İmamoğlu protestolarına katıldığı için tutuklanan öğrenci arkadaşları ile dayanışmak için Kadıköy'deki Festivalpark'ta festival düzenliyor. Söz konusu buluşma için öğrenciler alanda toplandı.

Öğrenciler mücadeleye devam ediyor! 'Gençlik Dayanışma Sahnesi'nde buluştular
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 08.04.2025 - 18:01

İstanbul'daki üniversite öğrencileri, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı ve CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Ekrem İmamoğlu için düzenlenen protesto eylemlerine katıldıkları için tutuklanan arkadaşları için 'Gençlik Dayanışma Sahnesi' adıyla Kadıköy'deki Festivalpark'ta festival düzenliyor.

7 Nisan Pazartesi günü saat yapılması planlanan buluşma, hava şartları nedeniyle 8 Nisan Salı gününe ertelenmişti. Birçok üniversiteden öğrencinin katılımıyla düzenlenecek olan konsere, sanatçılar Burhan Şeşen ve Can Kazaz da destek vereceğini açıkladı. 

Gençlerin dayanışma eylemine İstanbul, İstanbul Teknik, Yıldız Teknik, Galatasaray, Marmara, Özyeğin, Sabancı, Bahçeşehir, Mimar Sinan, Bilgi, Yeditepe, Kadir Has, Koç, Haliç, İstinye üniversitelerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda üniversiteden öğrenci destek verdi.

Söz konusu buluşma için öğrenciler alanda toplanmaya başladı. Öğrenciler ‘Polis simit sat onurlu yaşa’ ve ‘Üniversiteler burada, Tayyip nerede’ sloganları attı.

Polisin alanı abluka altına aldığı bildirildi. 

Burada toplanan öğrenciler 'Gençlik Dayanışma Sahnesi' etkinliğinin düzenlendiği Festivalpark'a yürüdü.

Tutuklu öğrencilerin ailelerinin oluşturduğu "Anne-Baba Dayanışma Ağı" da alanda destek verdi.

Etkinlik için binlerce kişi alanda toplanırken, festival kapsamında Adamlar, Dolu Kadehi Ters Tut, Yaşlı Amca gibi müzik grupları sahne aldı. 

Öğrenciler tutuklanan arkadaşları için özgürlük çağrısını yineledi. Etkinlikte cezaevinde bulunan gençlerin mektupları da okundu. 


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon