MSB'den Şile'deki top mermilerine dair açıklama: '2'nci Dünya Savaşı'ndan kalma'

Şile'de bulunan ve 17 tanesi imha edilen top mermileri ile ilgili Milli Savunma Bakanlığı'ndan açıklama geldi. Açıklamada, top mermilerinin 2'nci Dünya Savaşı'ndan kalma olduğu aktarıldı ve Şile için bir tehdit oluşturmadığı kaydedildi.

Yayınlanma: 03.08.2023 - 14:04
MSB'den Şile'deki top mermilerine dair açıklama: '2'nci Dünya Savaşı'ndan kalma'
Abone Ol google-news

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), İstanbul'un Şile ilçesinin açıklarında bulunan 28 top mermisiyle ilgili açıklama yaptı.

"17 TANESİ İMHA EDİLDİ"

MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Albay Zeki Aktürk, Şile Sofular Halk Plajı açığında bulunan mühimmatlara ilişkin bilgi vererek, şunları kaydetti:

"29 Temmuz'da Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından Şile Sofular Halk Plajı açığında mühimmat olabileceği değerlendirilen şüpheli cisim bulunduğu rapor edilmiş, bölgeye sevk edilen Su Altı Savunma (SAS) komandolarımız tarafından çevre emniyeti alınarak incelemelere başlanmıştır. Bölgede 4 bin 200 metrekarelik deniz alanında sualtı arama faaliyeti icra edilmiş ve toplam 28 adet 2'nci Dünya Savaşı'ndan kaldığı değerlendirilen top mermisi tespit edilmiştir. Söz konusu mühimmatın 11 tanesi SAS Grup Komutanlığına getirilmiş, 17 tanesi dün kontrollü olarak yerinde imha edilmiştir."

"TEHDİT OLUŞTURAN BİR DURUM YOK"

Öte yandan bakanlık kaynakları, Şile açıklarında tespit edilen top mermilerinin menşei ve nasıl sürüklendiğine yönelik soru üzerine, mühimmatın çok uzun süredir orada olduğunun belirlendiğini ifade etti. İmha edilen top mermilerinin yeni sürüklenmiş bir mühimmat olmadığını vurgulayan kaynaklar, bölgede tehdit oluşturan bir durumun da bulunmadığını aktardı.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler