MHP’li belediyede deprem bağışı krizi

MHP’li Kütahya Belediyesi’nde depremzedeler için toplanan bağışların usule uygun olarak toplanmaması belediye meclisini karıştırdı.

MHP’li belediyede deprem bağışı krizi
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 11.04.2023 - 04:00

MHP’li Kütahya Belediyesi’nde depremzedeler için toplanan bağışların usüle uygun olarak toplanmaması belediye meclisini karıştırdı. CHP Belediye Meclis Üyesi Ruhsen Kumdalı, 6 Şubat tarihli Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından belediyenin topladığı şartlı bağışların depremzedelere ulaştırılmadığını ve söz konusu paraların belediyenin hesabına yatırılmadığını iddia ederek 1 Mart’ta belediye meclisine önerge sundu. Kumdalı, Belediye Meclisi’ne sunduğu yazılı önergede, belediyenin bu süreçte altın ve nakdi olarak ne kadar bağış toplandığını ve hangi yardım hesabına yatırıldığını sordu. Kumdalı, söz konusu işlemlerin dekontlarını isteyerek Sosyal Yardım Müdürlüğü’nün CHP Grubu ve Belediye Meclisi’ni bilgilendirmesini talep etti. Söz konusu önergeden yaklaşık 1 ay sonra 4 Nisan’da  belediye yetkilileri tarafından harekete geçildi ve toplanan bağışlar belediyenin hesabına yatırıldı. 

GEREKLİ BİLGİLENDİRME YAPILMADI

Toplanan bağışların usule uygun olmadığını ifade eden Kumdalı, söz konusu paranın yaklaşık Nisan ayına kadar, AFAD'ın hesaplarına aktarılması yerine belediyede çalışan bir müdür tarafından muhafaza edilmesine tepki gösterdi. Toplanan miktar hakkında resmi evrakların kendilerine sunulmadığını ve bu yüzden sağlıklı bilgi alamadıklarını belirten Kumdalı, “Kütahya halkı depremzedelerle dayanışmak için bağış yapmış. Ancak bu parayı AFAD’a yatırmak yerine Kütahya Belediyesi’nde çalışan bir müdür tarafından tutuldu. Bu tamamen yasadışı bir uygulama. Bağış olmasa dahi mutemet olmayan bir kişi tarafından para toplanması ve bunun tutulması yasal değil. Yetkililer tam 2 ay boyunca bu parayı depremzedelere ulaştırmadı. Ne kadar bağış toplandığını bilmiyoruz ancak kendileri 206 bin TL olduğunu ifade ediyor. Hiçbir bilgi ve belge tarafımıza sunulmadığı ve verdiğimiz önerge yanıtsız bırakıldığı için toplanan bağışın miktarını tam olarak bilmiyoruz. Bu paraların nerede ve ne şekilde tutulduğuna dair de tarafımıza bir bilgi verilmedi” dedi. 

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Söz konusu durumun yasaya aykırı olduğunu öne süren Kumdalı, konuyla ilgili 7 Nisan'da Kütahya Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon