Malatya'da acı olay: İnşaat halindeki evlerinde akıma kapılan 16 yaşındaki Batuhan öldü

Malatya'nın Akçadağ ilçesinde inşaat halindeki evlerinde sulama yaparken elektrik akımına kapılan Batuhan Vahap Akbaş (16), yaşamını yitirdi.

Malatya'da acı olay: İnşaat halindeki evlerinde akıma kapılan 16 yaşındaki Batuhan öldü
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 03.08.2024 - 07:48

İlçeye bağlı Aliçeri Mahallesi’nde gece saatlerinde Batuhan Vahap Akbaş, babası Ferhat Akbaş ile yeni yaptırdıkları evin betonuna su tutarken üstten geçen elektrik teline temas edince akıma kapıldı.

İhbar üzerine bölgeye sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesi sonrası Akçadağ Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Batuhan Vahap Akbaş doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı.

Batuhan Vahap Akbaş'ın cenazesi otopsi için Malatya Adli Kurumu'na kaldırılırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

ŞİRKETTEN AÇIKLAMA

Olay üzerine dağıtımcı şirket Fırat EDAŞ'tan bir açıklama geldi. Şirketin kazanın nedenine ve oluş şekline ilişkin incelemeleri başlattığı belirtilen açıklamada şöyle denildi: 

"Bölgede ekiplerimizin yaptığı ilk incelemelere göre; olayın Mazkarlar mezrasında bulunan enerji hattının altına yetkili ve ilgili kurumlardan izinleri tamamlanmadan yapılan inşaatta meydana geldiği, merhum vatandaşımızın inşaatın çatısında beton sulaması yaptığı esnada elektrik akımına kapılarak hayatını kaybettiği tespit edilmiştir.

İzin süreçleri tamamlanmadan başlayan ve elektrik şebekesi altında izinsiz inşası devam eden yapıyı inşa eden kişi tarafından şirketimize haberde iddia edildiği gibi “aylar öncesinden” bir başvuru yapılması söz konusu değildir. 

Konuyla ilgili tarafımıza yapılan ilk ve tek başvuru, Temmuz ayında iletilmiş olup, talep edilen elektrik hattı yer değişikliğinin Ağustos ayı içerisinde yapılacağına dair şirketimize ait cevap, başvuru sahibiyle paylaşılmıştır.

Bu kazanın açıklığa kavuşması için soruşturma sürecinde yetkili mercilerle tam bir iş birliği içerisinde çalışmaya ve yasal süreçlerin suhuletle tamamlanması için ilgili kamu kurumlarına tüm desteklerimizi sunmaya hazır olduğumuzu belirtmek isteriz."


Etiketler: #Akçadağ

İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler