Kamuda personel servisi uygulaması kalkacak mı? Memurlara yol parası verilecek mi?

Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in katılımlarıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde açıklandı. Peki, Kamuda personel servisi uygulaması kalkacak mı? Memurlara yol parası verilecek mi?

Yayınlanma: 13.05.2024 - 16:31
Kamuda personel servisi uygulaması kalkacak mı? Memurlara yol parası verilecek mi?
Abone Ol google-news

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Kamuda Tasarruf Paketi" ile alınacak mali tedbirleri duyurdu. Peki, Kamuda personel servisi uygulaması kalkacak mı? Memurlara yol parası verilecek mi?

KAMUDA SERVİS KALKIYOR MU?

Taşıt alanında ilk olarak "Kamu Filo Yönetim Sistemi" ile kamuda taşıt sayısı ve kullanım standartlarını belirlediklerini ve bu alanda etkinliği artırdıklarını bildiren Şimşek, şu bilgileri paylaştı:

"Ambulans, savunma ve güvenlik gibi alanlardaki zorunlu ihtiyaçlar hariç, yeni araç satın almayı ve kiralamayı 3 yıl süreyle durduruyoruz. Mevcut kiralık taşıt sözleşmeleri de izin alınmadan yenilenmeyecek. Bütçe dışı kaynaklardan taşıt kullanımını çok sıkı kurallara ve izne tabi tutacağız. Ayrıca, kanunla izin verilenler hariç yabancı menşeli araç kullanımını sonlandırıyoruz. Bu bir süreç gerektirecek, mevcutların sözleşmelerinin sona ermesi gerekecek ama kanunda belirtilen makam, idare veya kişiler hariç yabancı menşeli araç kullanımını da kamuda kaldırıyoruz. İhtiyaç fazlası olan veya ekonomik ömrünü tamamlamış taşıtları tasfiye edeceğiz. Bunun için Özelleştirme İdaresini görevlendireceğiz. Savunma ve güvenlik hariç, toplu taşıma olan yerlerde, kamuda personel servisi hizmetini sözleşme bitiminde sonlandırmayı hedefliyoruz."

MEMURLARA SERVİS ÜCRETİ VERİLECEK Mİ?

Servisler kaldırıldıktan sonra kamu çalışanlarına aylık olarak servis ücreti yani yol parası verilmesi bekleniyor.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler