Türkiye'nin dört bir yanından: Kadınlar 'İkbal ve Ayşegül' için yürüyor

İstanbul'da vahşice katledilen İkbal Uzuner ve Ayşegül Halil için Türkiye'nin dört bir yanında eylem düzenleniyor. Fatih'te İkbal Uzuner'in öldürüldüğü yerde bazı eylemciler surlara çıkarak tepkisini gösterdi. Eyleme katılan kadınlar, 'Bakanlık aç gözünü kadınlar burada öldürüldü' yazılı dövizler taşıdı.

Türkiye'nin dört bir yanından: Kadınlar 'İkbal ve Ayşegül' için yürüyor
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 05.10.2024 - 18:25

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu İstanbul'da Semih Çelik tarafından katledilen 19 yaşındaki İkbal Uzuner ve Ayşegül Halil için ülke genelinde eylem düzenledi. 

İkbal Uzuner'in katledildiği tarihi Fatih surları önünde bir araya gelen kadınlar, "Cezasızlığa son vereceğiz, tacizi, cinayeti durduracağız!", "Bakanlık aç gözünü, kadınlar burada öldürüldü", "Hayatımız bu kadar ucuz olmamalı", "Umutsuzluğa kapılırsan bu kalabalığı hatırla" pankartları taşıdı.

CİNAYETİN İŞLENDİĞİ YERE ÇIKTILAR

Eylemcilerden bazıları İkbal Uzuner'in öldürüldüğü Fatih surlarına çıkarak slogan attı. 

Eylemde ayrıca, "Asla yalnız yürümeyeceksin", "Seyretme, yasayı uygula AKP" sloganları atıldı.

İSTANBUL'DA GECE YÜRÜYÜŞÜ

Kadınlar Birlikte Güçlü’nün çağrısıyla Taksim Tünel Meydanı’nda bir araya gelen kadınlar dün ve önceki gün İstanbul’da yaşanan taciz, şiddet, darp ve kadın katliamlarına karşı eylem düzenledi.

Şişhane Meydanı'na yürümek isteyen kadınların önü polis barikatları ile kesilirken polis ekiplerinin dağılın çağrısı yaptığı öğrenildi.

"BU CEZASIZLIĞA İZİN VERMEYECEĞİZ"

İstanbul'da saldırgan Semih Çelik tarafından katledilen İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil, Ankara'da da anıldı.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, Kadın Meclisleri ve Genç Feministler Federasyonu, "Katillere, tacizcilere, cezasızlığa karşı" diyerek Ankara Sakarya caddesinde bir araya geldi.

İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil'in saldırgan Semih Çelik tarafından öldürülmesi protesto edildi. Protestoda, "Cezasızlığa son vereceğiz. Tacizi, cinayeti durduracağız" pankartı açıldı.

Burada yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

"Koskoca bir kentin ortasında iki kadın öldürüldü. O yüzden bugün buradayız. İkbal daha önce şikayetçi olmuş. Karakola gidip tehdit edildiğini söylemiş. Fail defalarca İkbal’i tehdit etmiş. Fail hem onu hem de arkadaşını öldürdü. Aynı gün gene İstanbul'da bir kadın iki erkek tarafından tacize uğradı. Biz burada tepki göstermesek o kişiler de sokaklarda özgürce gezecekti. Mersin’de erkek arkadaşı tarafından bir kadın kardeşimiz daha öldürüldü. Peş peşe gelen bu haberler tesadüf olamaz. AKP’nin cezasızlık politikaları bizi burada toplanmaya mecbur bıraktı. Her gün birer birer öldürülüyoruz. Bu ay 34 kadın öldürüldü. Bu cezaslık politikalarının sonucu olarak öldürülüyoruz. Bu cezasızlığa izin vermeyeceğiz. Bu kentler kadınlar için güvensiz hale gelmeyecek. Sokaklarda yürürken tacize uğrama korkusu yaşamayacağız."


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon