İzmir’de orman yangını: Tüneller trafiğe kapandı!

İzmir’in Bornova ilçesindeki orman yangınına, 6 uçak, 10 helikopter olmak üzere havadan ve karadan müdahale ediliyor. Yoğun duman sebebiyle Sabuncubeli Tünelleri trafiğe kapatıldı.

İzmir’de orman yangını: Tüneller trafiğe kapandı!
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 03.07.2024 - 14:50

Orman yangını, Bornova ilçesi Beşyol ve Sarnıç Mahallesi’nde başladı. Saat 13.37’de çıkan orman yangına ilk müdahale 13.43’de yapıldı.

Yangına; 6 uçak ve 10 helikopter olmak üzere toplam 16 hava aracı ile  32 arazöz,  8 su ikmal, 7 dozer, 4 yer ekibi ile müdahalenin yapıldığı ve söndürme çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

Öte yandan, İzmir ve Manisa arasında ulaşımı sağlayan Sabuncubeli Tünelleri yoğun duman sebebi ile trafiğe kapatıldı.

VALİ ELBAN: 7 EV HASAR ALDI

Yangın bölgesinde incelemelerde bulunan İzmir Valisi Süleyman Elban, "Yukarıda daha fazla hava aracı kullanamıyoruz alan biraz dar olduğu için bundan daha fazlası hava trafiğini engelliyor, sıkıntıya yol açıyor. Yakınımızda bir barajımız var, çok hızlı su da alıyoruz. Şu ana kadar çok iyi bir mesafe kaydedildi. Zannediyorum çok geçmeden iyi haberi alırız. Şu ana kadar şükür bir can kaybı ve yaralımız yok. Ancak Beşyol'da 3 ve Sarnıç'ta 4 evimiz yangında hasar aldı. Onun dışında yanan bir evimiz yok şu anda. Dolayısıyla köy içinde şu an için tehlike kalmadı. Köyün etrafındaki ormanlarda yangın devam ediyor" diye konuştu.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon