Instagram ve Roblox'un ardından: Yeni hedef TikTok

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman önceki gün “TikTok maalesef şeytanın avukatlığını yapıyor ve toplumda artık TikTok paylaşımları bir nefret objesine dönüşmüş durumda. Bunları bir özgürlük alanı olarak görmüyorum” şeklinde bir konuşma yaptı.

Instagram ve Roblox'un ardından: Yeni hedef TikTok
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 09.08.2024 - 04:00

Türkiye’de iktidar tarafından üst üste alınan dijital sansür kararları sürüyor. Temmuz ayında yasaklanan Wattpad’in ardından, geçtiğimiz hafta Instagram, önceki gün de Roblox’a erişim engeli getirildi.

Öte yandan TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman “TikTok maalesef şeytanın avukatlığını yapıyor ve toplumda artık TikTok paylaşımları bir nefret objesine dönüşmüş durumda. Bunları bir özgürlük alanı olarak görmüyorum” şeklinde bir konuşma yaptı. Bu konuşmanın ardından TikTok’un da yasaklanabileceğinde dair endişeler oluştu.  

‘YASAKLAR ÇÖZÜM DEĞİL’ 

Son zamanlarda dijital platformlara üst üste getirilen erişim engellerine ilişkin Cumhuriyet’e açıklamalarda bulunan Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Tolga Kara söz konusu yasakların kendi içine kapanan bir topluma dönüşmeye yol açabileceğini söylerken konu hakkında “Küresel mecralar bizim dış dünyayla olan iletişimimizi de sağlayan mecralar. Dolayısıyla buralarda olmamız lazım. Elbette birtakım regülasyonlara, bu platformların düzenlenmesine ihtiyaç var. Çünkü çoğu kontrolsüz gelişiyor, bunların çeşitli zararlarını da görüyoruz. Ama bunun çözümü elbette yasaklamak değil. Daha önce Wattpad yasaklandı sonra Instagram bir süredir engelli, şimdi oyun platformu Roblox engellendi. Bu yasaklamalar yavaş yavaş kendi içine kapanan bir topluma dönüşme tehlikesi yaratabilir” ifadelerini kullandı.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler