Hizbullah’a yakın Mustazaflar, restoran ve kafe baskınlarına destek çıktı

22 Haziran’da Diyarbakır’da bir gerici grup, Hizbullah eylemlerinde “Cenk, cihat, şehadet” sloganları atarak Starbucks ve Burger King’in şubelerini basmış ve eylemde hilafet bayrağı taşımıştı.

Yayınlanma: 26.06.2024 - 04:00
Hizbullah’a yakın Mustazaflar, restoran ve kafe baskınlarına destek çıktı
Abone Ol google-news

Hamas-İsrail Savaşı’nın ardından gerici gruplara Filistin’e destek kılıfı altında cihat ve şeriat eylemlerini sürdürürken, ABD merkezli Starbucks ve Burger King şirketlerinin Türkiye’deki şubelerine “Siyonizme destek vermeleri” iddiasıyla baskınlar düzenliyor. Bu kapsamda en son gelişme 22 Haziran’da Diyarbakır’da gerçekleşti. Bir gerici grup Hizbullah eylemlerinde atılan “Cenk, cihat, şehadet” ile “Dişe diş, kana kan; intikam” sloganları atarak söz konusu şirketlerin Diyarbakır’daki şubelerini bastı. Hilafet bayrağı da taşıyan grubun eyleminden o an şubelerde oturan yurttaşlar korktu.

HİZBULLAH DESTEK ÇIKTI

Bu eylemlere Hizbullah’a yakın dernek ve oluşumlardan destek geldi. Yargıtay tarafından 2012’de “Hizbullah sanıklarına yardım ve yataklık yapmak”, “Hizbullah’ın yayın organı İnzar dergisini basmak ve yaymak”, “Hizbullah sanıklarının ailelerine yardımcı olmak” gibi suçlar kapsamıyla “terör örgütüyle organik bağı” olması gerekçesiyle kapatılan Mustazaf-Der’in ardılı Mustazaflar Cemiyet’i eylemlere sahip çıkan bir açıklama yayınladı. Cemiyetten yapılan açıklamada; “Türkiye’nin farklı şehirlerinde olduğu gibi Diyarbakır'da da bazı duyarlı gençlerin, soykırım destekçilerine karşı tepkilerini ortaya koyması birilerini rahatsız etmiştir. BurgerKing ve Starbucks gibi siyonizm destekçisi firmaların şubelerinde yapılan protesto gösterisi, hayat tarzına müdahale değil, soykırımcılara karşı bir tepkidir. ‘Kahrolsun İsrail’ ve ‘Boykot hayat kurtarır’ gibi slogan ve dövizlerle söz konusu firmaların şubelerinde yapılan gösteriler, 9 aylık bir birikimin sonucudur" denildi.

‘MEŞRU EYLEMMİŞ’

“Diyarbakırlı duyarlı gençlerin 5 dakikalık bu meşru eylemine karşı çıkan kişi ve kuruluşları da kınıyoruz” denilen açıklamada; “Siyonist rejime destek veren şirketlere yönelik tepkiler haklı olduğu kadar, bu tepkiyi gösterenlere de sahip çıkılmalı, destek verilmelidir. Kahve keyfi bozulanların sosyal medya üzerinden yürüttüğü algı operasyonu ve linçe, vicdan sahibi kitleler ve Müslümanlar gençler asla boyun eğmemelidir. Hiç kimse kınayıcıların kınamasından da korkmamalıdır” ifadeleri kullanıldı.

HÜDA PAR AKP'YE SUÇU ATTI

Söz konusu baskınlara yönelik HÜDA PAR’dan da açıklama geldi. HÜDA Par’ın açıklamasında; “Hükümetin duyarsızlığı yüzünden halkın öfkesi siyonizmin destekçisi firmalara yönelmektedir. Soykırımcı siyonistlere destek verdiği tespit edilen firmaların faaliyetlerine son verilmeli, çalışma ruhsatları iptal edilmelidir. Hükümeti bu konuda derhal somut adım atmaya davet ediyoruz” denildi. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler