Hatay'da su yok, sorun çok!
Hatay’da su sorunu büyüyor. Suya ulaşmak için kilometrelerce yürüyüp 40 dereceyi bulan sıcağın altında saatlerce bekleyen yurttaşlar çözüm istiyor.
Hatay’da büyük yıkım yaratan deprem, su şebekesinde de ağır tahribata neden oldu. Depremin üzerinden aylar geçmesine rağmen su sorunu sürerken yurttaşlar içme suyu ihtiyacını ya hazır su alarak ya da yaklaşık 40 derece sıcağın altında su kuyruğuna girerek karşılamaya çalışıyor.
“SU VE VANTİLATÖRE İHTİYACIMIZ VAR”
Yaşanan sorunu Cumhuriyet’e anlatan yurttaşlardan Hatice Altan, “Antakya’da yaşıyorum. Su ihtiyacını karşılamak için ya para ile marketten almamız ya da dağıtım alanlarında 6 tane bir buçuk litrelik su için saatlerce güneşin altında beklememiz gerekiyor” dedi. Bazen sıra beklerken dağıtılan suyun da bittiğine değinen Aslan, “Duş ve lavabo için su bulmak hala çok zor. Daha önce çeşme suyunu içme suyu olarak kullanabiliyorken şu an duş almak için bile kullanamıyoruz. Ya hiç akmıyor ya da yanlışlıkla yutarsak enfeksiyon riski var” ifadelerini kullandı. Aslan ayrıca artan sıcaklığa dikkat çekerek su ile birlikte vantilatör ihtiyacının da çok fazla olduğunu söyledi.
EN SICAK SAATLERDE METRELERCE KUYRUK
Defne’nin Harbiye Mahallesi’nde yaşayan N.N(34), bölgelerinde içilemeyen şebeke suyunun bile en fazla günde 2-3 saat verildiğini ve günlerce kesintilerin yaşadığını belirtti. Su dağıtımının kendilerine uzak bir noktada yapıldığını söyleyen N.N, sözlerini “Dağıtım, havanın en sıcak olduğu öğlen 1-2 gibi yapılıyor. Su almak için 3-5 km yürüyen yüzlerce insan sıcağın ortasında metrelerce kuyruk oluşturuyor, yetkililerden acil çözüm bekliyoruz” diyerek tamamladı.
(Dr. Sevdar Yılmaz)
"SORUN ÖZKAYNAKLARLA ÇÖZÜLMELİ"
Deprem sonrası dışarıdan yapılan su temininin durma noktasına geldiğini belirten Hatay Tabip Odası Başkanı Dr. Sevdar Yılmaz, “Sorun kendi öz kaynaklarımızla çözülmeli. Şebeke suyu içilemiyor, kullanılamıyor. Yardımlar da azaldı, sorun geçici olarak hazır su ile çözüldüğünde de pet şişelerden büyük çöplük oluşuyor” dedi.
Şebekedeki sorunun bir an önce çözülmesi çağrısında bulunan Dr. Yılmaz, “Şu an AFAD su temini yapıyor ama o da yeterli değil. Suda yaşanan sorun, birçok sağlık sorununu da tetikliyor” ifadelerini kullandı.
En Çok Okunan Haberler
- 'Tarihe not düşmek için geldim'
- Çok konuşulacak 'adaylık' açıklaması
- Fatih Altaylı ve İsmail Saymaz'a soruşturma
- Mahruki yine yandı
- AKP’li belediyeden bir ayda 33 konser
- A Milli Takım'ın Uluslar Ligi'ndeki rakibi belli oldu!
- Protesto eden yurttaşlara polis müdahalesi!
- Aydın Dağları'nda son yılların en verimli hasadı yapıldı
- Tıp fakültelerinde kadavra krizi
- Fakülteyi kâğıt üzerinde kurmuşlar!