Faizsiz evlilik kredisi şartları neler? Evlilik kredisi nasıl alınır?

Aile ve Gençlik Fonu projesi pilot uygulamasında ikinci bölüm başladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş yaptığı açıklamada faizsiz evlilik kredisi uygulamasına Karabük, Bartın ve Zonguldak'ın da dahil edildiğini açıkladı. Peki, Faizsiz evlilik kredisi şartları neler? Evlilik kredisi nasıl alınır?

Faizsiz evlilik kredisi şartları neler? Evlilik kredisi nasıl alınır?
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 03.09.2024 - 12:11

150 bin TL faizsiz evlilik kredisi başvuruları 15 Şubat'tan itibaren alınmaya başlamıştı. Aile ve Gençlik Fon'undan yararlanmak isteyenler başvurularını www.aile.gov.tr üzerinden yapılıyor. Peki, Faizsiz evlilik kredisi şartları neler? Evlilik kredisi nasıl alınır?

EVLİLİK KREDİSİ BAŞVURUSU NASIL, NEREDEN YAPILIR?

150 bin TL faizsiz evlilik kredisi başvuruları aile.gov.tr üzerinden e-Devlet aracılığıyla alınıyor.

EVLİLİK KREDİSİ BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Aile ve Gençlik Fonu'nda yeni bir döneme geçtiklerini ve projenin pilot uygulamasının ikinci bölümünü başlattıklarını açıklayan Göktaş, "Aile ve Gençlik Fonu'na TÜİK verilerine göre doğurganlık hızının en düşük olduğu Karabük, Bartın ve Zonguldak'ı dahil ettik. Bu 3 ilden şartları sağlayan çiftlerimizin başvurularını almaya başladık." dedi.

Yeni eklenen illerin yanı sıra söz konusu destekten daha fazla çiftin yararlanabilmesi için şartları da kolaylaştırdıklarını vurgulayan Göktaş, desteğe başvuru şartlarının arasında yer alan çiftlerin toplam gelirlerinin 2 asgari ücreti aşmaması şartında düzenlemeye gidildiğini belirtti.

Pilot uygulama kapsamında sahadan aldıkları dönüşler ve vatandaşların talepleri kapsamında gelir kriterinde yeni düzenleme yaptıklarını aktaran Göktaş, "Gelir kriterini, kişilerin alabilecekleri ek ödemeleri de kapsayacak şekilde 2,3 asgari ücrete çıkartıyoruz. Böylece daha fazla gencimizin desteğimizden yararlanmasının önünü açmış oluyoruz." ifadesini kullandı.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon