Ezgi Apartmanı’nda ara karar açıklandı: ‘Mahkemeye yeni talep ileteceğiz’

6 Şubat depremlerinde yıkılarak 35 kişiye mezar olan Ezgi Apartmanı’nda ara karar açıklandı. Tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verilirken firari sanıklar için savcılık mütalaasında da bulunan kırmızı bülten talebi reddedildi. Duruşma 3 Mayıs’a ertelendi. Dava avukatı ve kayıp yakını Av. Uğur Biricik kararları gazetemize değerlendirdi.

Ezgi Apartmanı’nda ara karar açıklandı: ‘Mahkemeye yeni talep ileteceğiz’
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 03.03.2024 - 04:00

Depremde 35 kişinin yaşamını yitirdiği Ezgi Apartmanı Davası'nda iki gün süren ilk celse önceki gün tamamlandı. Kahramanmaraş 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada Tutuklu müteahhit Y. A. ve tutuklu sorumlu mühendis M. T. duruşmada hazır bulunurken mimar E. D., SEGBİS aracılığıyla katıldı. Sanık avukatları tarafında Ersan Şen, müşteki tarafında Rezan Epözdemir ile Kahramanmaraş Barosu Başkanı M. Burak Gül ve Tutar Yapı Sitesi ile Ekim Apartmanı davalarının avukatları salondaydı.

Yaklaşık 28 saat süren duruşmada yer yer tansiyon yükseldi. Firari sanık Sami Kervancıoğlu ve Mehmet Pekel'in avukatı Ersan Şen'in savunma sırasında kaçaklar neden gelmiyor sorusuna verdiği "'Türk yargısına güvenin’miş, neyine güveneceksin.  Müvekkillerime güvence belgesi verin, yakalama emrini kaldırtın, buraya getirelim.  İddianame hukuka uygun düzenlenseydi gelirlerdi. Suçsuz olduğunu düşünen insanlar bu şartlarda neden gelsinler?” yanıtı dikkat çekti.

"ANNELİK EVLAT ÖLÜNCE BİTMİYORMUŞ"

Binanın yıkılma görüntülerinin talep edilmesine rağmen dosyaya eklenmediğinin ortaya çıkmasına tepki gösteren kayıp yakını Nurgül Göksu, “Annelik evladın öldükten sonra da devam ediyormuş. Oğlunu öldürenleri yakalamak da annelik oluyormuş. Ben annelik sorumluluğunu yerine getiriyorsam, yetkililer de sorumluluklarını yerine getirecek” diyerek isyan etti.

Duruşmanın ikinci gününde mütalaasını açıklayan savcı, "Firari sanıklar Sami Kervancıoğlu ve Mustafa Pekel hakkında kırmızı bülten çıkarılması", "Tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devam etmesi" ve "Diğer hususlarda takdirin mahkeme heyetinin takdirine bırakılması" talebinde bulundu. Mahkeme tarafından açıklanan ara kararda ise tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verilirken, müşteki istekleri ve savcı mütalaasında bulunan kırmızı bülten talebi reddedildi. Bir sonraki duruşma 3 Mayıs 2024'te görülecek.

"YENİDEN DEĞERLENDİRECEKTİR"

Kararı Cumhuriyet’e değerlendiren kayıp yakını ve avukat Uğur Biricik ise şunları söyledi:

“Heyet iki tarafın da bazı taleplerini reddetti, bazılarını kabul etti. Bunlardan en önemlisi firari sanıklar için kırmızı bülten talebinin reddedilmesiydi. Bu aşamada reddedilmesine anlam veremedik. Gerekli bilgi ve belgeler geldikten sonra yeniden değerlendirilecektir diye düşünüyoruz. Öte yandan dosya akıbeti açısından önem taşıdığını düşündüğümüz şirket ticari defterleriyle alakalı hukuki delil maiyeti göz önünde bulundurularak, bu talebimize verilen ret kararının da doğru olmadığı kanaatindeyiz. Buna yönelik mahkemeden yeniden bir talebimiz olacaktır.”


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler