Eskişehir Elektrikçiler Odası Başkanı Akdoğan: 2 bin lira yevmiyeyle çalıştıracak ara eleman bulamıyoruz, üniversite sayısı lüzumsuz çoğaldı

Eskişehir Elektrikçiler Odası Başkanı Ahmet Namık Akdoğan, sanayi sektöründe ara eleman bulmakta zorluk yaşandığını belirtip “2 bin lira civarında yevmiye ile çalıştıracak ara eleman bulmakta sıkıntı çekiyoruz” dedi Akdoğan, "İvedilikle gençlerimizin meslek liselerine yönlendirilerek meslek edinmeleri ve iş sahalarına atılmaları gerekir" dedi.

Eskişehir Elektrikçiler Odası Başkanı Akdoğan: 2 bin lira yevmiyeyle çalıştıracak ara eleman bulamıyoruz, üniversite sayısı lüzumsuz çoğaldı
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 30.07.2024 - 16:37

Eskişehir Elektrikçiler Odası Başkanı Ahmet Namık Akdoğan, ara eleman bulmakta zorlandıklarını belirtti.

Kaynakçı, metal işleri yapan, elektrik-elektronik işlerinden anlayan ara elemanın her geçen gün azaldığına dikkat çeken Akdoğan, gençlerin meslek liselerine yönlendirilmesi gerektiğini vurguladı. 

"ÇOCUKLARI İSTEDİKLERİ MESLEĞE YÖNLENDİRMELİYİZ"

Milli Eğitim Bakanlığı’nın bununla ilgili çalışma yapması gerektiğini ifade eden Akdoğan, “Eskişehir’de özellikle Türkiye’de federasyondan aldığımız bilgiler doğrultusunda da ciddi bir ara eleman sıkıntısı mevcut. Sanayi ve inşaat sektöründe özellikle bizim elektrik, tesisat noktasında ara eleman bulma konusunda sıkıntılar yaşıyoruz. Bu eğitim sistemiyle ilgili sıkıntılar var. Kesintisiz eğitimden kesintili eğitime en azından çocuklarımızı ortaokuldan itibaren kendi istedikleri meslek dalına yönlendirme noktasında ciddi adımlar atılması lazım. Milli Eğitim Bakanlığı’nın bununla ilgili farklı müfredatlar ortaya koyması lazım. Özellikle Eskişehir sanayi bölgesinde ara eleman sıkıntısı olduğunu biliyoruz. Bugün 2 bin lira civarında yevmiye ile çalıştıracak ara eleman bulmakta sıkıntı çekiyoruz” diye konuştu.

"ÜNİVERSİTE SAYISI LÜZUMSUZ 200'E ÇIKTI

Gençlerin meslek liselerine yönlendirilmesi çağrısında bulunan Akdoğan, “Üniversite tercihleri var bu hafta. Gençlerimiz ağırlıklı olarak üniversiteye yönlendiriliyor. Ancak maalesef Türkiye’de son 20 yılda üniversite sayısının 200’e lüzumsuz bir şekilde çıkmasından dolayı gençlerimiz 'hem üniversite okuyayım hem rahat bir iş kapısı bulayım' diye düşünüyor. Ama Türkiye artık bu noktada şişmiş durumda. Her bölümden yüzlerce, binlerce kardeşimiz üniversiteyi bitirmiş olmasına rağmen hayatlarını idame ettirecek bir iş bulamamaktadırlar. Bununla ilgili de Türkiye’de işsizlik boyutuyla ilgili ciddi sorunlar ortaya çıkıyor. Önceliğimiz meslek liselerine teşvik ve gençlerimizin üretime katkı noktasında da gerekli eğitimleri alarak meslek liselerinin de önü açılarak, hatta bizim zamanımızda meslek liselerine sınavla girilirdi. Meslek liselerinin önünün açılarak elektrik, elektronik, metal işleri, kaynak işleri, kaynakçı bulunamıyor memlekette. İvedilikle gençlerimizin meslek liselerine yönlendirilerek meslek edinmeleri ve iş sahalarına atılmaları gerekir” şeklinde konuştu.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon