Eğitimcilerin ÖMK direnişi sürüyor

Eğitimcilerin tepkisini çeken tartışmalı Öğretmenlik Meslek Kanunu (ÖMK) teklifine karşı, eğitim sendikalarının Meclis parkında yaptığı oturma eylemi sürüyor. Eğitim-Sen, ÖMK’ye karşı başlattığı oturma eyleminde dün altıncı günü geride bıraktı.

Eğitimcilerin ÖMK direnişi sürüyor
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 09.07.2024 - 04:00

Cumhuriyet’e konuşan Eğitim-Sen Genel Başkanı Kemal Irmak, “AKP iktidarının eğitim emekçilerinin sorununu çözme gibi bir derdi olmadığını” vurguladı. Irmak, eğitimcilerin hiçbir sorununu çözmeyecek bir kanunla karşı karşıya kaldıklarını belirtirken ÖMK ile kurulması öngörülen ve öğretmenlik mesleğine hazırlık eğitimi verileceği söylenen “Milli Eğitim Akademisi”ndeki kadroların AKP’nin kendi kadrolarından oluşacağına dikkat çekti. Irmak, akademide “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli”ni hayata geçirecek öğretmenlerin yetiştirilmek istendiğini vurguladı. Eğitim-Sen Genel Başkanı, “AKP 22 yıldır kendi memurunu yaratmaya çalışıyor. İnsanları güvenlik ve arşiv soruşturmalarıyla, mülakatlarla elediler. Şimdi buna yasal kılıf oluşturuyorlar” dedi.

"HİÇ DEĞİŞMEDİ"

Teklifin TBMM komisyonunda görüşüldüğü sırada çok sınırlı görüş aktarabildiklerini söyleyen Irmak, “Teklifin hiçbir kelimesi değişmedi. Madem bizimle ilgili bir kanun tasarlanıyor, o zaman eğitim emekçilerinin görüşünün baştan sona dinlenmesi gerekiyordu” değerlendirmesinde bulundu. Öğretmenlik Meslek Kanunu yasa tasarısı, bugün TBMM Genel Kurulu’nda görüşülmeye başlanacak. Eğitim-Sen MEB önünde toplanacak ardından TBMM önünde basın açıklaması düzenleyecek.

'AYNI ÖZLÜK HAKLARINI İSTİYORUZ'

Öte yandan taban maaş haklarının ÖMK’de yer alması için eylemlerini sürdüren özel sektör öğretmenleri, Meclis parkındaki oturma eyleminde 44’üncü günü geride bıraktı. Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası'nın örgütlenme sekreteri Ozan Fındık, "Talebimiz özel sektörde çalışan öğretmenlerin, kamuda çalışan öğretmenlerden düşük maaş almaması... Kamuda çalışan meslektaşlarımızla aynı özlük haklarını istiyoruz. ÖMK'de talebimiz gerçekleşmeyecek gibi duruyor ama bunun Özel Öğretim Kurumları Kanunu'nda yapılacak değişiklikle düzenlenmesini bekliyoruz" dedi.

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon