Diyanet’ten ‘din istismarı’ vurgusu

Muhalefetin özellikle “siyasette de etkili olması” üzerinden eleştirdiği Diyanet’in 2024 yılı faaliyet raporunda “din istismarı” sorununa yer vermesi dikkat çekti.

Diyanet’ten ‘din istismarı’ vurgusu
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 16.03.2025 - 04:00

Muhalefetin özellikle “dini siyasette kullanmak” üzerinden eleştirdiği Diyanet’in 2024 yılı faaliyet raporunda “din istismarı” sorununa yer verildi. Raporun sonunda yer alan “öneri ve tedbirler” bölümünde “Başkanlığımızın din istismarı ile mücadele amacıyla vatandaşlarımıza yönelik bilinçlendirme çalışmalarında görev alan personelin mesleki bilgisinin geliştirilmesine yönelik eğitim programlarının yanında kısa ve etkili projelerin sahada uygulanmasına ihtiyaç duyulduğu düşünülmektedir” denildi.

Raporda “Özellikle gençlerimizin din istismarı konusunda maruz kaldıkları tehditlerden korunmalarını sağlamak amacıyla gençlik çalışmaları için sahada görev alacak, mesleki bilgisi güçlü ve iletişim becerilerinde başarılı personel yetiştirmenin önemi bilinmektedir. Personel kaynağımızın bu maksatla değerlendirilerek görülen eksikliklerin tamamlanmasına yönelik eğitim tedbirleri alınmalıdır” ifadeleri yer aldı. 

MİLYARLIK BÜTÇEYE ‘YETERSİZ’ PERSONEL

Öte yandan; 97 milyar 558 milyon 174 bin 931 TL’lik bütçesinin yaklaşık yüzde 85’ini personel giderine veren Diyanet’in raporunun “zayıflıklar” bölümünde bütçe ve personelle ilgili tespitlere yer verilmesi dikkat çekti. Raporda kurumun “zayıflığı” olarak “Hizmet çeşitliliğini karşılayacak nitelik ve nicelikte yeterli personelin olmaması. Personel giderleri dışındaki bütçe ödeneklerinin yetersiz kalması. Personelin bir kısmının mesleki yeterliğinin istenen düzeyde olmaması” başlıkları yer aldı.

Bütçeyle ilgili ise “Başkanlığımıza 2024’te 91 milyar 824 milyon 805 bin TL olarak tahsis edilen ödenek, personel maaşlarına yapılan zam neticesinde artırılarak 97 milyar 558 milyon 174 bin 931 TL’ye ulaşmış ve bu ödeneğin 97 milyar 259 milyon 407 bin 577 TL’si harcanmıştır” bilgisi verildi. Rapora göre bu bütçenin 83 milyar 95 milyon 137 bin 453 TL’si personel giderine harcandı.


Etiketler: #diyanet #din