Dilan-Engin Polat çiftinin 'komşu kavgası' davasında yeni gelişme: Savcı mütalaasını değiştirdi

Dilan ve Engin Polat çiftinin, park meselesi yüzünden tartıştıkları komşusunu darbettikleri iddiasıyla yargılanmasında savcı mütalaasını değiştirdi.

Dilan-Engin Polat çiftinin 'komşu kavgası' davasında yeni gelişme: Savcı mütalaasını değiştirdi
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 11.09.2024 - 16:51

Kara para aklamak, yasadışı bahis ve suç örgütü kurmak suçlarından tahliye edilen Engin-Dilan Polat çiftinin, park yeri nedeniyle çıkan tartışmada komşularını darp ettikleri iddiasıyla yargılandıkları davada mütalaa açıklandı. 

Anadolu 35. Asliye Ceza Mahkemesi'nde dün görülen duruşmaya taraf avukatları katıldı. Esasa ilişkin mütalaasını açıklayan Cumhuriyet savcısı, bir önceki duruşmada açıklanan mütalaanın bir kısmını tekrar ettiğini belirterek, Dilan Polat hakkında, mağdur Metin S.A'ya yönelik 'hakaret' ve 'kasten yaralama' suçunun şikayet olmaması nedeniyle düşmesine, mağdur Esra A'ya yönelik 'tehdit' suçunu işlediğine dair ise somut delil olmaması nedeniyle beraatına karar verilmesini istedi.

ENGİN POLAT'IN HAPSİ İSTENDİ

Savcı, Engin Polat hakkında ise mağdur Metin S.A'ya yönelik 'hakaret', 'yaralama' ve 'birden fazla kişiyle tehdit' suçlarından şikayetten vazgeçildiği için düşme kararı verilmesi talep ederek, Engin Polat'ın 'gece vakti birden fazla kişi ile konut dokunulmazlığını ihlal' suçundan ise 1 yıldan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılması istedi.

DURUŞMA ERTELENDİ

Savcı ayrıca, Dilan Polat ve kimliği belirlenemeyen şahıslar hakkında da aynı suçtan suç duyurusunda bulunulmasını talep etti. Polat çiftinin avukatı ise mütalaaya karşı savunmalarını hazırlamak için süre istedi. Ara kararını açıklayan hakim, sanık avukatlarına mütalaaya karşı savunmalarını hazırlamaları için süre vererek duruşmayı 7 Ekim'e erteledi.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon